Minus på kontoen stopper ikke forbruket 

Selv om Det Akademiske Kvarter gikk opp mot 700.000 kroner i underskudd i 2023, planlegger de å bruke 250.000 kroner på nytt utstyr.

INVESTERINGER: Studentkulturhuset gjør nye investeringer, selv med underskudd
Publisert Sist oppdatert

– Spør du en økonom, vil han sikkert si at investeringen er kjempedum. Men noen ganger er det viktig å bruke penger for å tjene penger, sier leder av Kvarteret, Mattis Månum Pettersen.

Det Akademiske Kvarter bestemte i høst å kjøpe nye barrikader, lys og røykmaskiner. På Kvarterets generalforsamling ble det vedtatt å kjøpe utstyr for opp til 250.000 kroner. 

Det er nesten en tredjedel av summen de tapte i fjor.

På generalforsamlingen i fjor høst kommer det fram at nytt utstyr er nødvendig for at Kvarteret skal være attraktivt for studenter, artister og de frivillige arbeiderne. 

UTDATERT UTSTYR: Pettersen viser frem barrikadene Kvarteret tar i bruk idag, som han mener må byttes ut.

– Kan gjøre fysisk skade på publikum

Beslutningen om å investere i nye barrikader var ifølge Pettersen ikke en utfordring, selv om det vil koste mer enn 110.000 kroner. 

Dette er utstyret Kvarteret vil kjøpe

  • Lysanlegg: 93.000 kroner. 
  • Barrikader: 110.000 kroner før moms. 
  • Røykmaskiner: 24.000 kroner. 

– Det er noe med det å kunne stole på at utstyret holder, spesielt når det kommer til sikkerhet. 

På generalforsamlingen ble det diskutert hvorvidt det skal investeres i nye barrikader. Fra referatet kommer det fram at pengene skal komme fra et fond Kvarteret eier, der de har plassert tidligere års overskudd. Det var herfra Kvarteret dekket deler av underskuddet for 2022, som havnet på nærmere 2,3 millioner kroner.

Det er aldri før blitt tatt penger fra fondet for å investere i nytt utstyr.

I tillegg krangles det om hvilket utstyr som skal brukes hvor. Senere kommer følgende fram: 

«Det fortsatt ikke er penger å bruke til et investeringsbudsjett, dermed er den klare anbefalingen å ikke vedta et investeringsbudsjett».

Samtidig kommer det fram at de gamle barrikadene «kan gjøre fysisk skade på publikum, skade på ryktet og lignende. Barrikadene slik de er nå, er både utgående eller utgått». 

Forslag fra studentene

Forslagene om hva kvarteret skal bruke penger på kommer fra studentene. Så lenge en betaler semesteravgift eller er medlem av Kvarteret, kan en komme med forslag til investeringer. 

I tillegg til barrikadene skal det komme på plass nye røykmaskiner. De fungerer ikke slik de skal per nå, og for å skru av utstyret må en fysisk trekke ledningen ut av stikkontakten.

 – Det er nødvendig med nytt utstyr som stopper når du trykker på av-knappen. Dette er et hus som har behov for at vi holder tritt med resten av bransjen, sier Kvarteret-lederen, før han legger til:

 Det er kjipt å ha betalt penger for en konsert og det eneste du ser er røyk.

SPENT: Mattis Månum Pettersen er trygg på at innkjøpet var riktig for huset sin del, og håper utstyret vil komme i midten av mars.

Vi må bruke penger for å tjene penger

Mattis Månum Pettersen

Pettersen forteller at planen fremover er å fortsette å ha kontroll på økonomien.

– Det handler om å sørge for at vi tør å ta nødvendige investeringer. At vi tør å bruke penger på å arrangere kule arrangementer, ikke bare sitte og spare seg til fant.

– Vi må bruke penger for å tjene penger.

Powered by Labrador CMS