Magasin

Lurer du på hvem som drepte Wenche? Her får du svaret!

Et grusom hendelse på gondolen opp Ulriken. Hva skjedde? Knark Kneum har svaret.

PÅSKEKRIM. Mange mistenkte – kun én skyldig.
Publisert Sist oppdatert
  • Dette er løsningen på årets påsekekrim. Har du ikke lest den enda? Gjør det her!

– Og hvis jeg ser deg eller noen av de såkalte kollegene dine her igjen kan dere forvente dere en vrede som får PFU til å se ut som påskelam! Det kan du sitere meg på!

Knark syntes den frie presse var litt for fri om dagen. I den knappe uken som var gått siden gondoldrapet hadde pressesvin fra alle landets blekker kravlet ut av redaksjonslokalene sine på jakt etter ferskt agurknytt om den ukjente mesterdetektiven.

Nå hadde han helt sin siste liter eggelikør over en Dustvest-jypling som i klart brudd på helligdagsfreden klatret opp takrenna hans på jakt etter en uttalelse. Ikke klarte de skrive navnet hans rett, heller. «Varg», hva slags navn er det?

Han forsto heller ikke alt oppstyret. Han var ingen mesterdetektiv. Han var bare et vitne med evnen til å sy selvfølgeligheter sammen til et større bilde. Hvordan hadde gondolen stoppet?

Det var altfor beleilig til å være tilfeldig. Han hadde ikke sett noen nødbrems som var tilgjengelig for passasjerene. Hadde den skyldige en medsammensvoren sabotør som sto nede ved stasjonen?

Mulig.

Men det var fortsatt én som var i stand til å stanse gondolen uten å selv være i nærheten av knappene.

Hverken sosialisten, miljøforkjemperen, tasteladden eller sjefsutdanningsinspektørdronningen hadde kompetanse til stort annet enn å ordlegge seg. I et rom fullt av tenkere skal en følge med på gjøreren: Krypto-Kari. 

Hun hadde, sannsynligvis ved hjelp av en eller annen hackeri-app, kastet digitale sandkorn inn i det skjøre maskineriet som holdt kablene gående.

Så hadde hun, i mørkets ly, slått ut håret i både fysisk og moralsk forstand. Det som stakk ut av brystet på den stakkars kantine-damen var Knark sikker på at han hadde sett før; nemlig halvt skjult av det blå håret til Krypto-Kari.

En hattenål!

Som tatt ut av krimklassikerne han hadde fordypet seg i. Det var derfor håret hennes plutselig lå løst og henslengt etter stansen.

Når det gjaldt motiv, var det ikke godt å si. Knark hadde hørt noen rykter om Sammen-coins på villspor, men mest sannsynlig var den kompliserte Kari like enkel som oss andre – hun ville bare betale med sin foretrukne valuta i kantinen.

Og snakker om enkle sjeler, selv hadde Knark kun ett motiv bak alt han foretok seg: Få tak i noe eggelikør før hverdagen tok ham igjen.

Gratulerer så mye til Annie Lia som sendte inn riktig svar og vant den deilige påskepremien! En Studvest-kopp med noen godbiter er på veg til deg!

Powered by Labrador CMS