Slik så fadderuken ut

Har en uke vært nok til å fordøye at semesterstartens største begivenhet er over? Fadderuken er kanskje over, men minnene vil leve for alltid i hjertene våre – og i denne avisen.

KONSERT: God stemning med Michelle Ullestad på scenen. FOTO: Aurora Åsheim
Publisert Sist oppdatert

For studentene ved Universitetet i Bergens (UiB) del, ble uken sparket i gang med en høytidelig seremoni på Muséplassen hvor selveste statsminister Jonas Gahr Støre var gjest og hovedtaler.

FOTO: Liv Mari Lia

Her ønskes statsministeren velkommen av UiB-rektor Margareth Hagen. Til venstre og høyre i bildet er henholdsvis byrådsleder og ordfører i Bergen, Rune Bakervik og Linn Kristin Engø, begge fra Arbeiderpartiet.

FOTO: Liv Mari Lia

Mandag kveld ble det arrangert «Slush og Singstar» på Hulen i regi av flere av fakultetene ved Universitetet i Bergen. Til tross for et bredt utvalg sanger og Playstation 2-pakker å velge i, kunne det til tider høres ut som Abbas «Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)» var det eneste alternativet som kunne velges.

FOTO: Liv Mari Lia

Hva er vel fadderuke uten nye studenter som står i sirkel utenfor et universitets- eller høyskolebygg og håper noen andre tar ordet? Sannsynligvis finnes det etter denne uken et uendelig antall mennesker som nå huskes utelukkende som Maria Marsvin, Andreas Ape eller Sofie Sjiraff etter denne uken.

FOTO: Liv Mari Lia

I løpet av uken ble det arrangert flere konserter på USF Verftet, som her, da Kamelen gjestet BIs fadderuke Fadderrullan.

FOTO: Iben Jorde
FOTO: Magnus LaundalFOTO: Iben Jorde
FOTO: Magnus LaundalFOTO: Iben Jorde

Onsdag kveld sto det utekino på plakaten for UiB-studentene som ønsket det. I samarbeid med Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) ble filmen Everything Everywhere All At Once vist på stort lerret utenfor Geofysen.

FOTO: Magnus Laundal

Afterski i august er oppskriften på kø? Det så i alle fall sånn ut utenfor Heidis på onsdag.

FOTO: Magnus Laundal

Som finale i den offisielle fadderuka var Hallaien et høydepunkt for mange. Sola strålte om kapp med studentene, og både faddere og fadderbarn så svært fornøyde ut.

FOTO: Aurora Åsheim
FOTO: Aurora Åsheim
FOTO: Aurora Åsheim
Powered by Labrador CMS