Akademika har kommet for å bli

Moderat Liste ved Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen kritisk til å dytte Akademika ut av studentsenteret.

FOTO: (f.v): Agathe Steen og Julie Günther (arkiv)
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Studentene trenger flere møteplasser på campus, men noen ganger går man for langt, og det har man dessverre gjort når det foreslås å dytte Akademika ut av Studentsenteret. Akademika er viktig for studentene, og burde ikke fjernes til fordel for en ny møteplass når man har andre og bedre løsninger på problemet.

Før dagens studentparlamentsmøte fremmet Venstrealliansen et forslag om å fjerne Akademika fra Studentsenteret ved å ikke fornye leieavtalen ved dens utløp. I dag støtter Studvest forslaget på lederplass.

Det synes Moderat liste er et dårlig forslag.

Det er flere studenter i dag som nyter godt av tilbudet fra Akademika enn det er studenter som ville kunne benyttet seg av et tilbud med et nytt oppholdssted for studenter. Av den grunn kan man si at man nedprioriterer et overveldende flertall i studentmassen gjennom å tvinge Akademika bort fra campus.

I dag er det vanskelig å finne relevant og riktig pensumlitteratur hos andre bokhandlere. Det å påstå at man får det samme tilbudet på nettet vil heller ikke være riktig. Mange ønsker muligheten til å få hjelp av eksperter, eller folk som vet bedre enn en selv. Om man kun har digitale løsninger tilgjengelig, har en ikke denne muligheten. Pensumpakker med rabattert pris er heller ikke tilgjengelig i like stor grad på internett som det er i den fysiske butikken.

Man burde ikke ignorere den betydelige delen av studentmassen som setter pris på at de har muligheten til å handle bøker på Høyden, for å blidgjøre et engasjert mindretall. Man burde ta beslutninger knyttet til studentvelferd basert på hvor mange, og i hvor stor grad studentene tjener på tiltakene, og Akademika er et tilbud som bidrar sterkt til god studentvelferd.

Jeg er helt enig i at studenter trenger flere steder å drive studentfrivillighet enn man har i dag, men dette er ikke riktig måte å gjennomføre tiltak som fremmer dette på. For eksempel vil det å utvide tidsrommene man har mulighet til å booke seminarrom, eller å tillate alle former for studentfrivillighet på campus være tiltak som vil kunne hjelpe flere, koste mindre, og det vil være tilbud som ikke går på bekostning av de tilbudene vi allerede har i dag.

Jeg, og resten av Moderat Liste, stiller oss kritisk til å dytte Akademika ut av studentsenteret.

Vi håper at Venstrealliansen og arbeidsutvalget i Studentparlamentet fokuserer på tiltak studentene ønsker, som er mulige å gjennomføre, og som ikke hemmer valgfriheten til studentene.

Vil du få din mening på trykk i Studvest?
  • Send innlegget ditt på e-post til ansvarligredaktor@studvest.no.
  • Typiske innlegg er rundt 500 ord.
  • Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte og redigere innlegg.
  • Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, fremstår som reklame eller som er hatske og trakasserende.
  • Legg ved et portrettbilde av deg selv.
Powered by Labrador CMS