Det er noe som ikke gir helt mening

Hva er vitsen med at vi blir vaksinerte hvis vi fortsatt må begrense hva vi kan gjøre i hverdagen?

DRASTISKE TILTAK. Folk blir syke av influensa og forkjølelse hvert eneste år. Likevel har det ikke vært nødvendig med så drastiske tiltak.
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Da koronaviruset for alvor brøt ut i mars 2020 stengte samfunnet totalt ned. Den gangen hadde man ikke oversikt over hvor alvorlig det var, og hvor lenge det kom til å prege samfunnet. Og godt var det. 

Når det endelig ble framgang på vaksinefronten ble vi fortalt at vi måtte prioritere risikogruppene, siden de var mest sårbare.

Min mormor var en av de første som ble vaksinert. Da hun ble 90 år i sommer fikk ikke hele familien lov til å feire henne på sykehjemmet. De måtte begrense antallet selv om både ansatte, andre beboere og flere i familien var vaksinert. 

Hva er vitsen med at vi blir vaksinert hvis vi fortsatt må begrense hva vi kan gjøre i hverdagen? 

Det er ingen tvil om at vi må ta viruset på alvor. Mange har blitt alvorlige syke, og alt for mange har mistet livet sitt som følge av covid-19. Det er heller ikke å kimse av de som kan fortelle om bivirkninger etter de har hatt viruset. Hadde ikke samfunnet tatt forholdsregler og stengt ned til tider, kunne det i verste fall vært enda verre. 

Samtidig virker det som at det er lite logikk bak mange av tiltakene. 

På mandag kunne vi se toppolitikere klemme og feire tett i tett på sine valgvaker. 

På Kvarteret sin valgvake ble vi bedt om å dele oss i to grupper siden vi var én for mye på et bord. Det var greit nok det, bortsett fra at de ikke brydde seg om avstanden mellom oss. De måtte kun passe på retningslinjene som bestemte antall rundt hvert bord.

Det hadde ingen ting å si at vi var fullvaksinerte og tilhørte samme kohort. 

Nå skal også norske barn vaksineres. FHI skriver på sine nettsider at covid-19 generelt er svært lite farlig for barn. 

Viruset lever fortsatt i samfunnet vårt, men skal det prege livet vårt for alltid? Jeg lurer på hva det er som kreves for at vi kan gå tilbake til en hverdag uten å tenke på hvor mange vi kan invitere i vårt eget hjem

Folk blir syke av influensa og forkjølelse hvert eneste år. Likevel har det ikke vært nødvendig med så drastiske tiltak. 

I Danmark er ikke lenger koronaviruset definert som en samfunnskritisk sykdom, og de siste tiltakene forsvinner. I Norge blir færre og færre syke på grunn av covid-19. 

Jeg forstår at vi må beskytte oss mot viruset, men akkurat nå henger ikke de nåværende tiltakene helt på greip. 

Powered by Labrador CMS