Meninger

LUKE 20: Kjære regjering, steriliser menn

Kvinner har proppet seg full av hormoner for lenge. Det er på tide å overrekke stafettpinnen til mennene.

PREVENSJON. Hvis vi kvinner ikke vil bli gravide kan vi jo bare ta en liten pille hver dag, sette inn en spiral eller en stang i armen eller noe sånt. Illustrasjon: Anna Jakobsen
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Apropos

Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Om litt under et år må jeg strippe ned og spre bena mens en mann stikker en stang opp i tissen min og dra en liten spiral ut fra livmorhalsen min før han stapper en ny spiral opp samme sted. Foregående på et kaldt trist legekontor.

En jævlig ukomfortabel og smertefull opplevelse som jeg og mange andre kvinner må gå gjennom blant annet fordi mange ikke liker å bruke kondom fordi det «ikke føles digg». Bu hu.

Heldigvis, er det ikke så farlig. Hva er det verste som kan skje hvis man ikke bruker kondom. Blir en kvinne gravid kan de jo bare ta abort. Hvis vi kvinner ikke vil bli gravide kan vi jo bare ta en liten pille hver dag, sette inn en spiral eller en stang i armen eller noe sånt.

Bivirkningene vi kvinner får av disse prevensjonsmidlene er for mange til å liste opp her, men de vanligste ifølge NHI er vektøkning, risiko for blodpropp, nedsatt sexlyst, hodepine og depresjon. Det er dokumentert at de fleste former for prevensjon kan føre til nedsatt allmenntilstand.

Til tross for dette er nærmest unormalt å møte på en seksuelt aktiv kvinne som ikke er på prevensjon. Samtidig skal man ikke gå langt før man møter en seksuelt aktiv mann som så vidt vet hvordan man bruker et kondom. For du vet, pullout metoden funker i verste fall veldig bra.

Kvinner er sjokkerende nok de som sitter med ansvaret for at graviditeter skal være planlagte. Samtidig er det begrenset for hvor mange ganger en kvinne kan bli gravid. En kvinne har en viss andel med egg, og når hun først er gravid kan hun ikke bli det igjen før etter at barnet har blitt født.

For menn derimot, for å sitere The Notorious Big: Sky’s the limit. Bare se på Ziona som i 2011 hadde 94 barn ved hjelp av sine 39 koner. Når en mann kan få 94 planlagte barn virker det helt absurd at det er kvinner som skal ta prevensjon.

Mannlige p-piller har blitt utviklet, men de hadde rett og slett for store bivirkninger til at de ble godkjent. Bivirkningene var blant annet redusert sexlyst og depresjon. Høres kjent ut. En mannlig prevensjon må nærmest være bivirkningsfri for at de skal bli godkjent.

Sterilisering er da et supert alternativ. Det gjør bare litt vondt. Men litt smerte det klarer da menn. Skal ikke dere være store, tøffe, sterke og ikke føle på smerte? Og så lenge den blir reversert innen fem år er det liten fare for nedsatt fruktbarhet.

Problemet, bortsett fra smerten til den o hellige penis, er at det er dyrt. Der kvinner har fått gode statlige ordninger til å pumpe hormoner inn i kroppen, har ikke våre menn blitt overrakt med den samme luksusen. En sterilisering kan koste litt over 1200 kroner, mens en resertifisering, oppheving av en sterilisering, kan koste deg rundt 30.000. Heldigvis er det alltids mulig å fryse ned sæd.

Så i frykt av å bli kalt feminazi, foreslår jeg statlig substiert mannlig sterilisering.

Kjære regjering, steriliser menn i seksuell aktiv alder og frys ned sæden deres. Som et resultat kan jeg love dere en nedgang i uønskede graviditeter og glade og sunne kvinner. Og kanskje kan jeg slippe å spre bena mine en tredje gang på et halvslitt legekontor og vagge ut med ilende smerte i underlivet.

Powered by Labrador CMS