– Det er viktig for oss å gjøre veien fra lesesalen til arrangementer mye kortere

Hva vil Venstrealliansen gjøre for deg?

MAT. Listeleder for Venstrealliansen, Martin Lage Hådem mener at man skal forvente den samme kvaliteten på vegetarmat som annen.
Publisert Sist oppdatert

Fakta om studentvalget ved UiB

Studentvalget 2022 avholdes 20.-28. april.

Venstrealliansens kjernesaker: Bedre studentøkonomi, klimanøytralt UiB og utvidet helsetilbud.

Den 20. april klokken 12:00 åpner den digitale stemmeurnen for årets studentvalg ved Universitetet i Bergen (UiB).

I studentvalget stemmes det blant annet over hvem som skal få setene i Studentparlamentet. 24 av 31 seter besittes av studenter som velges gjennom listevalget. Listene kan sammenliknes med politiske partier, og de fleste av dem har en ideologi som kan plasseres på den politiske høyre-venstre-aksen.

Spørsmål om hvor pengene skal gå fra

– Vi tenker at UiB må komme mer på banen for å uttrykke at studentene trenger et større stipend for å få en god kvalitet på utdanningen, sier listeleder for Venstrealliansen, Martin Lage Hådem.

 Videre ønsker Venstrealliansen gratis pensumlitteratur gjennom en låneordning for studentene.

– Det er en del professorer som tjener penger på litteraturen ved å skrive bøker. Det vil jo fortsatt være noen som kjøper pensum. Spørsmålet er hvor pengene skal gå fra, sier Hådem.

Venstrealliansen er også opptatt av at man skal styrke Sammens psykologtilbud og å få på plass et billigere tannhelsetilbud. Listen mener også at man skal styrke frivilligheten.

– Mange har grodd fast i hyblene sine etter korona, og det er nå viktig at vi styrker studentkulturen- og idretten. Det er viktig for oss å gjøre veien fra lesesalen til arrangementer mye kortere.

VENSTREALLIANSEN. Martin Lage Hådem.

Venstrealliansen vil tilby mer vegetarisk og vegansk mat i kantinene på campus.

– Problemet er at hvis man går i en Sammen-kantine og ber om vegetarmat, så får du mest sannsynlig akkurat den samme maten som alle andre, men de fjerner bare kjøttet. Vi forventer at det skal være den sammen kvaliteten på vegetarmaten, sier Hådem.

Listen er også opptatt av at UiB skal leve opp til sine løfter når det kommer til å bli et klimanøytralt universitet innen 2030. Hvis man ikke klarer det, mener han at universitetet ikke kan kalle seg et fremtidsrettet universitet. 

– Vi ønsker å redusere bruk og kast i oppussing og vi ønsker CO₂-merking av maten i Sammen-kantinene. Det er viktig at vi har en sterk liste som følger opp dette.

Powered by Labrador CMS