Nyhet

Høyre er mest populært blant studentene

Den ferske meningsmålingen viser at studentene ønsker seg både Høyre og Erna Solberg.

PARTILEDER: Erna Solberg er fortsatt den mest populære statsministerkandidaten, også blant studentene. Bildet er tatt i 2018. FOTO: Tore H. Thiesen (arkiv)
PARTILEDER: Erna Solberg er fortsatt den mest populære statsministerkandidaten, også blant studentene. Bildet er tatt i 2018. FOTO: Tore H. Thiesen (arkiv)
Publisert Sist oppdatert

I en meningsmåling utført av Sentio på oppdrag fra avisa Khrono og Norsk Studentorganisasjon, kommer det fram at Høyre, i år som i fjor, er det mest populære partiet blant studentene som er spurt i undersøkelsen.

Dersom det hadde vært stortingsvalg i morgen, svarer 23,3 prosent av studentene at de ville ha stemt på Høyre.

Partiet går fram nesten to prosentpoeng fra en tilsvarende måling gjort i fjor. Nest størst er SV, som 19,3 prosent av studentene ville ha stemt på.

I andre enden av skalaen finner vi KrF og Senterpartiet, med henholdsvis 3 og 3,7 prosent oppslutning hver.

I samme undersøkelse har studentene blitt spurt om hvem de helst ønsker seg som statsminister. Også der går Høyre, i form av sin statsministerkandidat Erna Solberg, seirende ut.

29 prosent sier de ønsker seg henne som statsminister, 28 prosent vil helst ha Jonas Gahr Støre, mens 7 prosent sier de vil ha en annen enn de to. Den største andelen, 37 prosent, har imidlertid ikke gjort seg opp en mening ennå.

Solberg er positiv til tilbakemeldingen fra studentene.

– Vi står i den mest alvorlige sikkerhetssituasjonen de fleste av oss noen gang har opplevd. Krig og usikkerhet rammer oss alle gjennom økte bokostnader, og gjennom at mat og alle andre varer vi trenger blir dyrere, sier Erna Solberg til Khrono. Hun fortsetter:

– Mange kjenner på at økonomien har blitt strammere, og det gjelder særlig unge i etableringsfasen. Høyre vil gjøre mer for å hjelpe dem som trenger det mest.

Powered by Labrador CMS