Nyhet

Ny smitte på utdanningsinstitusjoner i Bergen

Det er meldt om 12 nye smittetilfeller i Bergen siden i går. Flere av utdanningsinstitusjonene har fått økte smittetall.

Foto: Uib og NHH: Julie Helene Günther, BI: Silje Helene Dahle, HVL: Silje Fridén
Publisert Sist oppdatert

Onsdag 26. august er det kommet nye smittetall fra kommunen. Det er meldt om totalt 12 nye smittetilfeller siden gårsdagen, deriblant to barnehagebarn. Ett av barna går i en Sammen-barnehage på Fantoft.

Det er også meldt om nye smittetilfeller på de største utdanningsinstitusjonene i Bergen.

Nytt smittetilfelle på jussen

Universitetet i Bergen (UiB) skriver i en pressemelding at ytterligere én student har fått påvist covid-19-smitte. Studenten går på Det juridiske fakultet og er derfor det andre av to smittetilfeller registrert der.

UiB skriver i pressemeldingen at studenter som har vært i samme undervisningssituasjon er varslet og blir anbefalt å gå i karantene. De skriver også at de anbefaler alle studenter som har vært i samme undervisningssituasjon som smittede å gå i karantene.

Totalt er 9 studenter smittet etter studiestart på UiB.

23 smittede på HVL – disse utestedene var de på

På sine nettsider skriver Høgskulen på Vestlandet (HVL) at det er 23 smittede ved høgskolen per tirsdag 25. august. Det er utdanningsinstitusjonen i Bergen med flest smittede studenter.

JUSSEN. Det er to studenter som er smittet på jussen på universitetet. ARKIVFOTO: Silje Fridén

Utbruddet knyttes til fadderuken, og Bergen kommune skriver på sine nettsider at man må være ekstra på vakt dersom man har vært på disse utestedene i fadderuken:

  • Utestedene Kvarteret og Lille på fredag 14. august i tidsrommet mellom klokken 21.00 – 00.30.
  •  Fotballpuben fredag 14. august i tidsrommet 22.00 – 23.00.
  •  Deltakere på fadderarrangementet på Forum scene 15. august som satt i bakre del av salen.
  • Ricks 15. august i tidsrommet fra klokken 22.00 til stengetid, samt de som jobbet i baren på Ricks i denne perioden.

Rektor ved HVL, Berit Rokne, skriver på nettsiden at undervisning vil gå som normalt for studieprogram som ikke er berørt av situasjonen.

Hum er tydelig på at HVL har høy og god beredskap rundt situasjonen.

HVL. Høgskulen på Vestlandet (HVL) har 23 smittede. De fleste går på bachelorstudiet økonomi og administrasjon. ARKIVFOTO: Andrea Olsen

– Det er en krevende tid og vi har stor oppmerksomhet på dette. 

Bachelorstudent på NHH smittet

Fra før av er det kjent at to masterstudenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) er smittet av covid-19. Begge deltok i samme faddergruppe, og det foregår nå smittesporing. Studentene er satt i isolasjon.

Per tirsdag 25. august er det også opplyst om et tredje smittetilfelle ved handelshøyskolen, denne gangen en bachelorstudent. Det skriver NHH på sine nettsider.

Bachelorstudenten skal ikke ha deltatt i fadderuken eller i undervisning.

Totalt fire smittetilfeller på BI

BI opplyser på sine nettsider at det siden 1. august er registrert fire smittetilfeller. Alle skal være registrert ved campus Bergen.

Av disse skal tre av dem være studenter, mens en ansatt testet positivt 2. august. 10 studenter sitter i karantene, og skolen jobber med smittesporing i samråd med smittevernkontoret.

Powered by Labrador CMS