Vil sette en stopper for eksamen to dager på rad

Skal jobbe opp mot UiB-ledelsen for at eksamenstiden skal bli mindre stressende.

STUDENTDEMOKRATI: Slik ser det ut mår Studentparlamentet samles til parlamentsmøte. FOTO: Erik Stolpestad (arkiv)
Publisert

Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen (UiB), det demokratiske organet som vedtar politikk på vegne av UiB-studentene, vedtok denne uken en resolusjon om å forbedre eksamenstiden.

Parlamentet mener at det skal være minimum 24 timer mellom avslutning og oppstart av to eksamener i emner som ligger i et anbefalt studieløp. 

I tillegg har de vedtatt at vil at UiB skal jobbe for å unngå at studenter skal ha eksamen to dager på rad, særlig med fokus på studieløp der du kan velge mellom to anbefalte emner og studieprogram som har fag på flere fakulteter.

Resolusjonen ble fremmet av den studentpolitiske listen Moderat Liste.

– Hovedgrunnen til at vi fremmet den er at vi ser at det er et hull i reglementet ved UiB. Blant annet på BI er det et krav om at det skal være mer enn 24 timer mellomrom mellom oppstart og avslutning mellom to eksamener. UiB skal ikke være noe dårligere enn det, sier listeleder Anne Aurora Ekeland Bjørkly. Hun fortsetter:

Anne Aurora Ekeland Bjørkly

– Jeg kjenner det litt på kroppen selv siden jeg har eksamener under 24 timer mellom hverandre på et integrert masterprogram. Det synes jeg ikke er bra nok, man må klare å tilpasse seg litt.

På spørsmål om eksamener med mindre enn ett døgns mellomrom er noe som forekommer ofte, svarer Bjørkly at hun i alle fall er klar over at det skjer. 

– Dette er et eksempel på en sak hvor parlamanetet står samlet. Når parlamentet viser en så samlet front så håper vi virkelig at universitetet hører oss. Det viser at saken er viktig for studentene og studentvelferden våres.

Leder for Studentparlamentet, Kaja Ingdal Hovdenak, stemmer i:

– Slik som UiB legger opp eksamener i dag fører det til unødvendig mye stress i en ellers hektisk eksamensperiode, for oss studenter. Det er et gjennomgående problem at studenter har eksamen to dager på rad. Dette er altså snakk om eksamener i anbefalte emner i studieløpet. Vi det er et helt rimelig krav at du i studieløpet skal få litt pause mellom slaga, sier hun og legger til:

– Vi ser fram til å jobbe med dette fremover, og håper på forståelsesfull dialog.

Powered by Labrador CMS