KLARE TIL ONSDAG. Både bar og eiere er klare til å ta imot gjester onsdag 19. august.

Én permittert og fire hjemmekontorister ble til eierne av Klostergatens nye nabolagsbar.


– Plutselig satt vi her. Jeg tenkte nok ikke at det faktisk skulle bli en realitet. 

Bergensstudenten Mathea Sol Dahle (22) sitter midt i et oppussingsprosjekt og forteller om hvordan hun og fire venner gikk fra å leke med tanken på å ta over lokalet til gamle Munken Bistro til å faktisk eie det. Ved siden av henne sitter medeier Frida Fluge (27). 

NYE BAREIERE. For ikke mange måneder siden satt Mathea Sol Dahle og Frida Fluge på hjemmekontor. Nå er de klare for noe nytt.

Dagen etterpå skal prosjektet stå klart til føråpningen av Bakken Bar og Kjøkken – en splitter ny nabolagsrestaurant i Klostergaten, midt i passasjen mellom sentrum og Nordnes.

Føråpningen er for nære venner og familie. Stedet er klart til å ta imot vanlige gjester fra og med onsdag 19. august.

Fra hjemmekontor til bar 

En gang for åtte år siden var de to med hver sin kjæreste på et ball for buekorpset, og ble introdusert for hverandre der. Siden da har kjærester blitt til samboere, og nå driver de den nye baren sammen med en femte medeier. 

– Det startet vel med litt kjedsomhet på hjemmekontoret, sier Fluge. 

I mai var samboeren hennes permittert fra jobben i utelivsbransjen, og resten satt på hvert sitt hjemmekontor. 

PROSJEKT PÅ GANG. Bakken Bar og Kjøkken skal stå klar til åpning onsdag 19. august.

Da så de at Munken Bistro var gått konkurs, og at lokalet lå ute som konkursbo. 

– Det var da det hele startet. Det gikk ikke mer enn tre-fire uker fra vi først begynte å snakke om det til vi overtok nøklene, sier Fluge. 

– Plutselig sier samboeren min at han «forresten har kjøpt en bar», ler Dahle. 

Ikke optimalt 

På kjøkkenet står en nylig ansatt kokk og lager 150 pizzadeiger. Skisser og notater ligger strødd utover, og lokalet lukter nytt treverk. Senere skal rommet fylles med planter og blomster fra Planterommet lenger nede på Nordnes. 

Man skulle ikke tro åpningen av det nye stedet foregikk midt under en pandemi. 

GAMLE VENNER. Mathea Sol Dahle og Frida Fluge møttes via kjærstene på buekorpsball for åtte år siden.

– Vi har regnet på det, og tror nok vi skal klare oss uansett, selv om det ikke er optimalt, sier Fluge. 

Optimalt er det i hvert fall ikke. Tidligere denne måneden kom regjeringen med innstramminger i skjenketid for utelivsbransjen – alle kraner må stenges ved midnatt. 

I tillegg gjør kapasitetsrestriksjoner at færre kan være på samme utested samtidig. 

Men omstendighetene ser ikke ut til å skremme Bergensjentene.

– Vi ligger i et boligstrøk, og hadde derfor hatt skjenkebevilling til ett under normale omstendigheter. Så det er ikke store forskjellen i inntekter der, sier Fluge. 

– Også er konseptet basert mest på at gjestene skal sitte, så vi kan uansett ikke ha mer enn 40 folk her, legger Dahle til. 

HJEMMESNEKRET. Blant de fem medeierne er en rørlegger, en tømrer, en økonom, en statsviter og markedsspesialist, og en designstudent.

– Men det er klart, vi er litt bekymret. Det er jo en rar tid. 

Dahle tror imidlertid folk er veldig klar for noe nytt og koselig i byen.

– Vi har hatt folk og naboer som har stukket hodet innom i hele sommer, og de er veldig positive. Det har gitt oss en god magefølelse, sier hun.

Kommentarer

kommentarer