Nå skal spillerne kombinere studiene med toppidrett.


Etter fjorårets seier i andredivisjon skal BTS Idrett (BTSI), studentidrettsforeningen ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), sitt volleyballag spille årets sesong i førstedivisjon i den nasjonale ligaen. 

Volleyballaget, som for det meste består av studenter ved HVL, vil med det være én av tre klubber som har studentlag i en av de to øverste divisjonene i Norge. Trondheimsbaserte NTNUI og OSI fra Oslo er de to andre. 

– Vi må jo ha det mye gøyere enn andre lag  

Det er en gjeng solbrune utøvere som har møtt opp utenfor idrettshallen til HVL en mandag ettermiddag i august. Guttene har måttet nøye seg med sandvolleyball siden hallene stengte i mars, og i dag er deres første trening under tak igjen. 

FORNØYD KAPTEIN. Kjetil Viken gleder seg til å møte hardere konkurranse enn i fjor.

Kaptein på laget, Kjetil Viken (22), har allerede tre års erfaring fra førstedivisjon, den gang for Førde Volleyballklubb. Nå gleder han seg til å møte litt bedre motstandere og hardere konkurranse enn i fjor. 

Studenten skryter av lagkameratene og hvordan nivået kom seg betraktelig i løpet av fjoråret. 

– Jeg tror opprykket kommer av stemningen i gruppen. Vi må jo ha det mye gøyere enn andre lag, og gjør hverandre gode slik, forteller han. 

– Vi er en veldig sosial gjeng, og det hjelper alltid å kjenne hverandre godt. Jeg gleder meg til å reise rundt med denne gjengen.  

God lagharmoni

Ballene begynner å suse gjennom luften, og lagleder Eirik Sannæs (24) jogger oss i møte. 

– Vi varmer opp skulderen med å slå på nett, forklarer han. 

SOSIALT. Lagleder Eirik Sannæs tror opprykket skyldes den gode stemningen på laget.

24-åringen er veldig fornøyd med opprykket til førstedivisjon.

– Det har krevd mye av samtlige spillere, med full innsats på trening og et ønske om å bli bedre. 

Også han trekker fram det sosiale aspektet med laget sitt. 

– Vi er et studentlag, altså kommer vi fra forskjellige områder av landet og med ulik bakgrunn. Sammen har vi blitt et veldig godt lag, mye fordi det er god harmoni i gruppen. Vi har det veldig gøy sammen, forteller laglederen.

Toppidrett og studier  

Nå som studentlaget er i nasjonalligaen, må de bevege seg mye utenfor Bergensområdet, og timene med reising vil øke denne høsten. Det blir også mange timer trening i løpet av en uke, med tre fellestreninger og en god del egentrening ved siden av volleyballen.  

FLERE TIMER. Det blir mer trening og reisetid på denne gjengen i år.

I tillegg til førstedivisjon i den nasjonale ligaen er laget klar for studentmesterskapet i volleyball som i år arrangeres i Bergen i midten av oktober.

Kaptein Viken er imidlertid ikke urolig for at det økte nivået skal gå utover karakterene. Han studerer sivilingeniør i energi ved Universitetet i Bergen (UiB), og er veldig glad for at han kan drive med toppidrett ved siden av studiene.

– Jeg klarer ikke å sitte i ro, og trenger noe å gjøre hele tiden, forteller han. 

RYKKER OPP. I år er BTSI Volleyball klare for førstedivisjon i nasjonalligaen.

Heller ikke Sannæs, som går på masterprogrammet i grunnskolelærer ved HVL, er særlig bekymret.

– Det å kombinere skole og førstedivisjonslaget handler først og fremst om å planlegge godt nok. Det skal gå bra.

LES OGSÅ:

Kommentarer

kommentarer