Men fadderstyret kjenner seg ikke igjen i alt av kritikken.

MISFORNØYD. SV-fadder Ingeborg Wendelbo Bjerksund ble kastet ut fra faddernes facebook-gruppe. Nå kommer hun med kritikk av fadderstyret. FOTO: Eline Hjelbakk Pettersen


Da fadderstyret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet (SV) arrangerte galla, var prislappen 200 kroner per billett.

Ifølge fadder Ingeborg Wendelbo Bjerksund var det laber stemning for å dra på gallaen i hennes faddergruppe.

Derfor valgte faddergruppen heller å dra på utestedet Østre enn på gallaen. Sammen med en annen fadder ga Bjerksund beskjed i faddernes interne facebook-gruppe om valget. 

Noen timer senere publiserte fadderstyret et innlegg hvor de slo fast at å reklamere for egne arrangement i gruppen var uakseptabelt, og Bjerksund ble kastet ut av facebook-gruppen. 

SV-fadderen er mildt sagt uenig i avgjørelsen.

– Mine fadderbarn ville ikke på galla. I kontrakten jeg skrev under står det at jeg skal passe på fadderbarnene mine, og det var dette jeg gjorde, sier hun.

– Overhodet ikke urimelig

Martin Lie Jakobsen, fadderleder ved SV, mener derimot at utkastelsen av Bjerksund var berettiget.

– To faddere valgte å fronte egne arrangement i gruppen til alle fadderne på SV. Det er overhodet ikke urimelig å kaste dem ut på grunn av noe slikt.

– IKKE URIMELIG. Fadderleder Martin Lie Jakobsen mener det var riktig å kaste Bjerksund ut av faddernes facebook-gruppe. ARKIVFOTO: Julie Helene Günther

– Dersom få av fadderbarna i disse gruppene ønsket å delta på gallaen, og fadderne derfor valgte å organisere et annet møtested, hvorfor slår dere så hardt ned på dette?

– Vi i fadderstyret har ingen kontroll på hva som organiseres i de enkelte faddergruppene; der står fadderne helt fritt. Det vi reagerte på var at dette ble publisert i gruppen til alle fadderne på hele SV, som et kontraarrangement, sier Jakobsen.

– Kan ikke ha med alle

Ifølge Bjerksund hadde gallaen også et plassproblem, da arrangementet kunne ta inn 400 mennesker på arrangementet – under halvparten av antallet førsteårsstudenter på SV.

Jakobsen avviser også denne kritikken.

– Skal du ta hensyn til alle nye studenter, kommer du ikke til å ha noen fadderuke i det hele tatt – det er rett og slett fysisk umulig å få plass til hele kullet, sier han.

Tar selvkritikk

Bjerksund retter også anklager om dårlig organisering og informasjonsflyt mot styret.

– Vi fikk ingen informasjon, sier hun.

– Vi kunne sitte på vors, og fadderbarnene lurte på hva planen var, og vi måtte bare sitte og vente på svar.

STARTEN PÅ STUDIETIDEN. Fadderuken er manges første møte med studentlivet. FOTO: Eline Hjelbakk Pettersen

Blant annet er hun kritisk til hvordan bar til bar-arrangementet ble håndtert. Her får hun medhold fra Jenni Gloppe Solem, som var fadderbarn i en annen faddergruppe.

– Det var gøy nok, men mange savnet aktiviteter på barene. Vi hørte fra faddere at det hadde vært flere arrangement tidligere år, mens vi ble bare sittende og drikke.

På dette punktet tar fadderstyret selvkritikk, og Jakobsen sier de ønsket å forbedre arrangementet.

– I fjor fikk vi tilbakemelding på at det var for mange aktiviteter. I år prøvde vi å ha færre, men vi erkjenner at vi kan ha gått litt langt i andre retningen, sier han.

Anbefaler tettere kontakt

På tross av kritikken mener Jakobsen at fadderuken på SV ble gjennomført på en jevnt over god måte. Han poengterer at mange arrangement også gikk uten mye kritikk fra faddere og fadderbarn.

– Jeg vil ikke si at disse tingene er symptomatiske for en generelt dårlig organisert fadderuke. Selv om noen arrangement kunne gått glattere var det mange flere som vi mener ble utført på en god måte, sier han.

Jakobsen vil likevel anmode neste års fadderstyre om å ha tettere direkte kontakt med fadderbarn, så informasjonen skal flyte raskere.

Kommentarer

kommentarer