Jeg håper at Akademika ikke lar seg tyrannisere av Remmes implisitte oppfordring om å fjerne Lomborgs bok eller andre bøker.

FJERNE. Slik jeg ser det krever Remme implisitt at boka må fjernes fra utstillingen eller balanseres med klimakorrekte bøker, skriver økonomiprofessor Sigve Tjøtta. Pressefoto: UiB Foto: Anna Jakobsen


Stipendiat Devyn Helen Avhild Remme ved Institutt for geografi sier at det er «ufaglig og umoralsk» av Akademika å promotere Bjørn Lomborgs bok False Alarm, Studvest 18 mai 2022.  

Bokhandlerens synd er å stille ut Lomborgs bok utenfor inngangen til butikken. Lomborgs bok er den eneste om klima blant de tyvetalls utstilte bøkene.  Studenter som ser boka, kan tro at universitet går god for boka. 

Slik jeg ser det krever Remme implisitt at boka må fjernes fra utstillingen eller balanseres med klimakorrekte bøker.

Lomborgs bok er pensum i kurset ECON 116 Miljø og ressursøkonomi som jeg underviser i høstsemesteret. Kurset er åpent for alle studenter. 

Professor ved institutt ved økonomi, Sigve Tjøtta. Pressefoto: UiB

På pensum i kurset ECON 116 står også John Stuart Mills On Liberty. Der advarer Mill mot «tyranniet av rådende meninger og følelser». Tyranniet hemmer nytenking i akademia og innovasjon i samfunnet.   

Akademika står fritt til å stille ut de bøker de selv måtte ønske. Men jeg håper at Akademika ikke lar seg tyrannisere av Remmes implisitte oppfordring om å fjerne Lomborgs bok eller andre bøker. 

Kommentarer

kommentarer