BSI har flere medlemmer enn noensinne, men mangler likevel leder

BSI har hatt en medlemsvekst på nesten 27 prosent i 2023, etter at de i fjor mistet 75 prosent av inntektene sine. Men de mangler fortsatt leder og ett styremedlem.

AVTROPPENDE LEDER: Olsen går av som leder, men skal fortsette i styret. FOTO: Iben Jorde (arkiv)
Publisert Sist oppdatert

Avtroppende leder og ufullstendig nytt styre

BSI er Bergens største studentidrettsforening. Den er åpen for studenter fra alle studieinstitusjonene, men det er ikke krav om å være student for å være med.

I forrige uke holdt BSI årsmøte. Avtroppende leder, Torstein Vikse Olsen, ser tilbake på et utfordrende år, som også har vært gøy og lærerikt. Han forteller om et styre som har hatt utfordringer, men likevel klart å komme på beina etter søknadsfeilen. 

– Det har vært et veldig bra styre som sammen har klart å rydde opp. Nå er vi kommet langt og har fått kontroll på saken.

Olsen mener alt er under kontroll og at det er gode forutsetninger for å drive BSI videre. Han påpeker viktigheten av å opprettholde tilliten de har fått. 

Selv om han skal gå av som leder, fortsetter han i styret. Olsen forteller at valgkomiteen har kommet med forslag til personer som kan fylle styrevervene før årsmøtet. 

På årsmøtet torsdag 22. februar var det valg av nytt styre. Foreløpig står de uten leder og ett styremedlem. Valgkomité og kontrollkomité er heller ikke fullstendig. 

Nestleder og fungerende leder i mellomtiden er Johnny Pham. 

Medlemsvekst

Olsen forteller at BSI har en medlemsvekst på nesten 27 prosent, som vil si omtrent 500 nye studentmedlemmer. Han mener bakgrunnen for dette er rekrutteringsarbeidet til undergruppene til idrettene.

– Samtidig har vi gjort veldig mye bra arbeid med Active Campus. Vi hadde flere hundre som var med på det i august, som fikk prøve nye idretter.

Noen av de mest populære idrettene i BSI er friluft, dans, fotball og volleyball.

Olsen nevner tre nye prøveundergrupper for 2024. Det er klatring/buldring, landhockey og spikeball. Golf skal bli foreslått som en fullverdig undergruppe. 

Alltid fullt i hallen

Olsen forteller at volleyball har hatt flere hundre studenter på venteliste. Han mener det er synd at de ikke har nok halltid til å ta inn flere i de mest populære idrettene. I tillegg synes han det er synd at det er blitt mange nye studentidrettslag som spiser opp hverandres halltid. Studvest har tidligere skrevet om halltid-problematikken

Likevel forteller Olsen at problemet med halltider ikke er større i år. Han legger til at det er bedre samarbeid mellom studentidrettslagene nå. Han mener Studentidrettsrådet, som ligger under Velferdstinget Vest, har gjort en god jobb med å samle studentidrettslagene. Olsen mener det ellers ikke er mye kontakt mellom lagene. 

Veien videre

Olsen forteller at de skal fortsette å satse på medlemsvekst, og at folk ser at BSI tar studentidrett på alvor. 

– Som medlem i BSI får du mange nye venner, og kan drive med mye forskjellig idrett.

Han forteller om utfordringer knyttet til undergruppene og hovedstyret. Videre at det er ubetalt arbeid å sitte i BSI sitt hovedstyre.

Olsen forteller om at vanlige idrettslag har en daglig leder i 100 prosent stilling. Sammenlignet med BSI som kun er drevet av frivillige studenter i styret. Dessuten nevner han de flinke folkene som driver undergruppene. Han forteller det er mye arbeid å drive en studentidrettorganisasjon med over 3.000 medlemmer, en av de største i Bergen.

Powered by Labrador CMS