Kultur

Maislippene som hjelper deg i eksamenssinnspurten

Om du er som meg og er lei av lesing, skriving, pugging og terping så kan disse låtene hjelpe.

EVIG FERIE: Selv om den ikke vare evig, sommer blir det! Pressefoto. FOTO: Jonas Hansebraten
Publisert Sist oppdatert

Mai betyr eksamenstid for studenter. Time ut og time inn blir brukt på lesesal for å gjøre opp for timene på dansegulvet tidligere i semesteret.

Sommeren nærmer seg, du skal snart endelig nyte fri og ferie. Skrap sammen siste rest av motivasjon, og bruk denne musikken som verktøy.

Bare Andy – Ei(n) som elske deg

Jeg tror på det Andy synger til meg. Dette er musikk som enkelt og greit gjør deg glad. Ingen fiksfakseri eller tull, bare sommervibber i musikalsk form. Låta er verdens hyggeligste kjærlighetssang. En slags liste med punkter som bør sjekkes av hos en livsledsager. “Finn deg en som liker deg og som vil ha deg akkurat som du er. Finn deg en som bare vil deg vel”. 

Denne sangen kan du spille på høyttaleren  på fullt volum og ingen synes det er irriterende. Utenom plystringen, den er det ikke sikkert alle liker. 

Yellowroots – Minner

Å danse er noen ganger eneste løsning for å takle livet. Da skal du sette på denne låta. 

Den høres ut som om Oslo har blitt til en sang. Litt rock, litt indie, litt dansbare greier. Dette er Grunerløkka, Torshov og Grønland i lydfrekvenser. Jeg får lyst til å finne på alle mulige ablegøyer i Oslos sommervarme med denne på øret. 

Vokalistene synger om at “du gjør meg sprø”, men det er jeg som blir sprø om jeg ikke kan danse når denne står på. 

Evig Ferie – Sang om dum forelskelse

Har du noen gang lurt på hva du skal sette på når du skal kjøre mil etter mil på norske sommervarme landeveier? Svaret er her. Denne sangen svinger seg gjennom øregangene som bilen din på veien. Hvis sangen hadde kommet med  en lukt, ville det vært varm asfalt og solkrem. Det er nesten kriminelt å slippe denne sommerlåta i mai. 

Uansett er det deilig sommermusikk som generer dagdrømmer. Jeg får lyst til å sette meg i en luftballong og fare avgårde. Vil du være med? 

OhStina – Gold 

Stjeler  eksamen all livsgnist og motivasjon? Du er ikke alene.  Været lurer ingen til å tro at det nesten er juni. Så setter du på Gold og unnslipper eksamensstresset. OhStina er bergensstudent og har laget en låt som passer bra til mye. Sett den på på stranda, på headsettet eller på soverommet. 

Låta er typisk norsk indie, på engelsk. Med suggerende trommer, bass som flørter med trommehinnen, piano sjenert i bakgrunnen og gitarriff som driver låta er alle ingrediensene på plass for å lage en ny sommerlåt. Enjoy. 

Kapteinen – Ti tusen 

Vi trenger ukomplisert musikk. Det slår denne Kapteinen et slag for. Når du har lyst å drømme deg bort til sol, ferie og iskrem med en siddis på øret er dette låta du skal høre på. Denne låta høres ut som du har hørt før, for om jeg skal være ærlig: den er generisk. Men det er helt greit! Dessuten er den som skapt for radio og kommer nesten garantert til å bli spilt på små bærbare høyttalere og radiokanaler landet rundt. 

Kan ikke alltid være pretensiøs og høre på musikk ingen andre har hørt om. 

Slæm dønk, Vidar Villa – Skal du ikke bade, Petter?

Apropos generisk musikk – Selv Ola Borten Moe kunne funnet på å danse til denne. Det er en underfundig låt som egentlig skal være ganske irriterende, men som likevel egentlig ikke er det. Slæm dønk og Vidar Villa er det kanskje ingen som har savnet, men som mange likevel ønsker velkommen. 

Broen er dårlig og refrenget kleint. Men hey- det er jo snart sommer! 

GIKK DU GLIPP AV DISSE?

Powered by Labrador CMS