Kultur

– Pappa ga meg råd

Marie Juell (22) studerer i Bergen, og er en av 20 jenter som kjemper om rosene til de to sjarmørene i årets sesong av Ungkaren. Hun ville være med for å satse på kjærlighetslivet.

REALITYDELTAKER: Marie Juell er en av jentene som skal være med på årets sesong av Ungkaren. FOTO: Toke Mathias Riskjære/ TVNorge
Publisert Sist oppdatert

– Jeg visste veldig lite om hva jeg gikk til. Pappa er stor fan av de utenlandske versjonene, så han ga med noen råd om hvordan programmet fungerer, forteller den ferske realitydeltakeren.

Juell studerer Internasjonal Management på BI i Bergen, og midt mellom eksamener og sommerferie var hun på Rhodos for å spille inn årets sesong av flørteprogrammet. 

En date er sjelden vare 

Juell forteller at hun ønsker å være med på programmet for å utfordre seg selv. 

– Programmet er min mulighet til å satse fullt på kjærligheten. Jeg tenker at det er få som gjør det i dagens samfunn.

Hun etterlyser en datingkultur der målet er å bli kjent, og finne kjærlighet. 

– Datingkulturen i Bergen er kjip, om den eksisterer i det hele tatt. En date er sjelden vare her i Bergen, mener Juell. 

Juell utdyper at hun tror de fleste unge bare er på Tinder for å swipe, ikke for å gå på date.  

– Jeg mener at flere unngår å ta de tunge samtalene om hva man ønsker i et forhold. Mine tips om dating er at man må være ærlig og vise følelsene sine utenpå kroppen.  

Skulle bare være for tull 

Ungkaren er et realityprogram som handler om at 20 single kvinner kjemper om hjertet og rosen til ungkaren. I år er det Alexander Lund og Amadou Secka som er årets mannlige deltakere.

Programmet har premiere tirsdag 19. september på TVNorge.

– Jeg fikk opp en video på Tiktok der TVNorge søkte deltakere til Ungkaren. Jeg satt på skolen med noen venner og leste til eksamen, og så sendte vi inn en søknad bare for tull.

KJÆRLIGHETSDRAMA: Marie Juell er hemmelighetsfull om hva seerne kan forvente fra årets sesong . FOTO: Toke Mathias Riskjære/ TVNorge

– Vi trodde ikke at noen av oss kom til å bli med på ekte, forteller Juell. 

Like før avreise til Rhodos fikk Juell en telefon der hun fikk beskjed om at hun var en av de heldige som skulle konkurrere om de dyrebare røde rosene. 

– Telefonen min ringte og hun i andre enden sa «Snakker jeg med jenta som skal til Hellas?». 

Plutselig på et fly til Hellas

– Det ble lite forberedelse før avreise. Jeg trodde det kom til å skje noe som kunne ødelegge avreisen, men det skjedde aldri. Plutselig satt jeg på flyet.

Juell fikk hjelp til å pakke kofferten av en venninne, men reisen ble flyttet med én dag på grunn av eksamen. 

– Produksjonen var veldig flinke til å tilrettelegge for eksamener og jobb. Det var flere av de andre jentene som også var studenter, forklarer Juell.

Venner for livet 

Realitydeltakeren ble godt kjent med de andre jentene på ferieøya. 

– Vi jentene ble overraskende godt kjent. Når guttene var på date med noen av deltakerne, var vi andre mye sammen. Jeg har fått venner for livet. 

Samtidig legger hun ikke skjul på at det kunne være utfordrende å bli gode venner med sine argeste konkurrenter.

– Jeg følte jeg hadde en djevel og en engel på hver skulder. Jeg ville vinne selv, men jeg ville også at de andre jentene skulle få roser, forklarer hun. 

Juell uttrykker at hun synes hele opplevelsen har vært positiv, og at hun har fått være med på mange dater som har vært på bucketlisten. 

Student på heltid, reality på deltid

Akkurat nå er BI-studenten på utveksling i storbyen Barcelona. 

– Studiet gir kompetanse som ikke bare er relevant for jobb i Norge, men også i hele utlandet. Studiet er perfekt for personer som ønsker å bli gode ledere. 

MIN TYPE: Det var ungkaren Alexander Lund Marie Juell valgte å satse på. FOTO: Privat

– Jeg trives veldig godt som student i Bergen. Jeg kommer fra Bergen, men fikk et helt nytt syn på byen da jeg ble student, forklarer Juell med skarre-r og tydelig dialekt.

Usikker på om hun vil se seg selv på TV

Juell har ennå ikke bestemt seg for om hun skal se på når programmet sendes på TV.

– Jeg vet ikke om jeg kommer til å se. Det er litt rart at alt det jeg opplevde på Rhodos skal komme på TV for alle. 

Juell forteller at hun fokuserte lite på at tiden hennes på Rhodos faktisk kom til å vises på skjermen, men hun er sikker på at produksjonen har gjort en god jobb med å redigere programmet. 

–  Det blir spennende å se øyeblikk som jeg ikke har fått med meg, avslutter Juell. 

Les også:

IKKE NYTT KARRIEREVALG: For Marie Juell holder det å være med på TV en gang. FOTO: Privat.

Billettene til Oktoberfest på NHH ble revet bort på Under ett minutt

Lengter du etter en sommerflørt? Dette er studentenes beste tips

Powered by Labrador CMS