Kultur

Shayan (21) var med på å bestemme vinner av menneskerettighetspris

Shayan Hussein (21) er leder i Raftostiftelsens studentgruppe og er med på å forme organisasjonen.

STOLT. Shayan Hussein synes det har vært stort å få være med å bestemme utfallet av årets Raftopris
Publisert Sist oppdatert

Raftoprisen

  • Minnepris for Thorolf Rafto som var professor i økonomisk historie ved NHH
  • Tildeles personer eller organisasjoner som har utmerket seg i kampen mot undertrykkelse
  • Utdelt hvert år siden 1987
  • Vinneren kunngjøres i september og seremonien avholdes i november

Årets utdeling av den gjeve Raftoprisen gikk til Rouba Mhaissen for hennes arbeid med å forsvare menneskerettighetene til folk på flukt.

Rouba Mhaissen er en syrisk-libanesisk forsker, økonom og aktivist som er både grunnlegger og leder for organisasjonen Sawa for Development and Aid, som arbeider for å bedre situasjonen til flyktninger i Libanon.

– Gøy å få være med å bestemme
GULL. Rouba Mhaissen presenteres som vinner av Raftoprisen 2019.

Shayan Hussein er leder for studentgruppen i Raftostiftelsen og var en del av årets priskomité som valgte Rouba Mhaissen til vinner blant mange kandidater. 

– Dette er mitt første år i priskomitéen så det har vært veldig gøy og utfordrende å få være med å bestemme. Det er gjort mye research og vi har hatt mange diskusjoner om hva vi legger til grunn for å kåre en verdig vinner. Å få delta i priskomitéen har vært veldig lærerikt og givende.

Studentgruppen er sentral

I tillegg til å ha en representant i priskomitéen forteller Shayan Hussein at studentgruppen generelt har en stor rolle i den daglige driften av Raftostiftelsen.

Studentgruppen består av fire undergrupper som henholdsvis jobber med markedsføring, logistikk, selve prisutdelingen og den årlige konferansen.

Anbefaler vervet til alle

Det at studenter får være med å forme et så stort og viktig organ som Raftostiftelsen mener Shayan Hussein gjør studentgruppen til et unikt verv som alle studenter i Bergen burde vurdere å søke seg til.

– Jeg har vært med i tre år og vil virkelig anbefale dette til alle Bergensstudenter. Vi er en utrolig sammensveiset gjeng som får være med å styre et større organ, noe som både er utrolig givende og gøy.

ENGASJERT. Shayan Hussein forteller om priskomitéen og Raftostiftelsens studentgruppe
Powered by Labrador CMS