UKEN har tatt til seg hele studentbergen

Tidligere var UKEN kun for NHH-studenter, men nå åpner festivalen for all slags studenter i alle slags roller. – En naturlig vei å gå, sier festivalsjefen.

Publisert Sist oppdatert

UKEN

  • Kulturfestival som arrangeres hvert partallsår.
  • Hovedsakelig arrangert av studenter fra NHH.
  • I år har alle studenter i Bergen hatt muligheten til å søke seg inn i organisasjonen.
  • UKEN18 vil gå av stabelen fra 1. til 18. mars 2018.

– Vårt inntrykk er at studenter fra hele Bergen er interessert i og vil bidra til UKEN.

Dette forteller UKEN-sjef Henrik Lund. Han er fornøyd med at organisasjonen i år har ansatt studenter fra hele Bergen, og ikke bare Norges Handelshøyskole (NHH).

Det er første gang studenter fra andre institusjoner har hatt mulighet til å søke stillinger i hele studentfestivalen, som vil gå av stabelen på vårparten i 2018. Tidligere har bare PR-stillinger vært tilgjengelige for studenter utenfor NHH.

– Det var en naturlig vei å gå, sier Lund, og forklarer dette med at studentfestivalen har vokst i både omsetning og besøkstall.

– Jeg tenker dette er en form for samhold som er veldig bra for studentbergen, sier NHH-student Eilev Haukaas.

Tror på et større publikum

Økonomistudent Haukaas er en av dem som har vært med på å arrangere UKEN tidligere. Han mener de nye endringene i hvem som kan søke stillinger utelukkende er positive for organisasjonen.

– Det er et godt bidrag til Bergen som studentby, ettersom UKEN er et stort arrangement, sier han.

Nå er en femtedel av stillingene i UKEN besatt av studenter fra andre institusjoner enn handelshøyskolen.

Mia Emilie Fagereng (23) studerer juss ved Universitetet i Bergen (UiB), og er en av de nye ansatte. Hun mener at endringene åpner for at enda flere kvalifiserte studenter får muligheten til å arrangere festivalen.

Haukaas forteller på sin side at UKEN tidligere har vært å regnet som en NHH-tradisjon. Derfor har de hatt problemer med å appellere til studenter utenfor handelshøyskolen.

– Jeg tror denne utvidelsen kan føre til et større publikum, sier UiB-student Fagereng.

Over 1000 intervjuer

UKEN18-styret kan skryte av å ha ansatt flere utenforstående studenter. Imidlertid ønsker de ikke å opplyse hvor mange søkere de har hatt.

Det de vil ut med, er at de har hatt over 1000 intervjuer på under en uke denne høsten. Lund forteller at de så etter folk som var engasjerte og brant for å skape en kulturfestival.

– Vil endringen gjøre det vanskeligere for NHH-studentene å bli med i organisasjonen?

– Det har ikke gått på bekostning av studentene på NHH, svarer UKEN-sjefen.

– UKEN er en fest

Økonomistudent Haukaas håper at endringene gjør at flere studenter utenfor NHH deltar på studentfestivalen. Videre mener han at festlighetene er med på å skape samhold mellom studenter.

Og fest blir det, skal vi tro UKEN-sjef Lund. Han kan fortelle at forberedelsene til festivalen i 2018 foreløpig står til forventningene. Det vil ifølge han bli neste års største studentfestival i Norge. Organisasjonen planlegger stort omfang i arrangementer og har tro på gode besøkstall.

– Brikkene begynner å falle på plass. Vi kan love store konserter og et internasjonalt program, sier Lund.

 

Powered by Labrador CMS