Kultur

Velferdstinget skal jobbe for studentrabatt på vestlandskinoene

130 kroner for kino er for mye, mener studentpolitikerne i Velferdstinget Vest. Nå skal de jobbe for studentrabatt for alle studentene de representerer.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

VELFERDSTINGET

  • Ble stiftet i 1997, og er en sammensetning av studentdemokratiene på Vestlandet.
  • Formålet er å gi studentene tilknyttet Studentsamskipnaden på Vestlandet en felles stemme opp mot samskipnaden og andre aktører i velferdssaker som angår studentene.
  • Avgjør fordelingen av den delen av semesteraviften som primært går til studentkultur, studentmedier og studentidrett.

På møtet i Velferdstinget Vest (VT) ble det foreslått å ikke bare jobbe for studentrabatt på kinoer i Bergen, men for studentrabatt på kinoer tilknyttet alle studiesteder som tilhører Studentsamskipnaden på Vestlandet. Det er alle kinoer i Bergen, Sogndal, Stord, Haugesund og Førde.

Som leder for Velferdstinget er Sverre Hartveit en av dem som skal jobbe for å få til kinorabatten.

– Hvordan skal dere få til dette?

– Vi skal først og fremst etablere kontakt med Bergen Kino og formidle hvordan det vil kunne gagne kinoen å få flere studenter på kino. For det tror jeg absolutt man vil få dersom prisene er lavere, sier han.

Studentpolitiker Svein-Martin Stenseth var den som fremmet forslaget. Han tror også det er best å begynne med en dialog med kinoen for å få innført studentrabatt.

– Man kan gå direkte til kinoen og høre om de synes det er en god idé, eller man kan gå gjennom politikken i kommunen – det er nemlig Bergen kommune som eier kinoen.

– Kino er ikke billig

I november 2016 skrev Studvest en sak om at Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen (SP-UiB) ville jobbe for studentrabatt for universitetsstudentene. Da sa administrerende direktør for Bergen Kino, Elisabeth Halvorsen, at det ikke ble snakk om noen studentrabatt på fra Bergen Kino sin side med det første.

– Kino er allerede en relativt rimelig aktivitet. I tillegg har vi et tilbud som heter «kinosonen», der man kan få rabatterte billetter uavhengig av om man er student eller ikke, sa hun til Studvest den gangen.

Studentpolitiker Stenseth er uenig i at kino er en billig aktivitet.

– Jeg tenker at kinosjefen kanskje har et litt annet perspektiv på hva som er billig enn det en student har. 130 kroner for en halvannen times aktivitet er ikke akkurat billig når du lever på studielån, sier han.

20 kroner billigere i Sogndal

For en student i Sogndal koster en kinobillett 20 kroner mindre enn for en student i Bergen. Det synes ikke VT-leder Hartveit er noe problem når man skal jobbe for studentrabatt for alle vestlandsinstitusjonene.

– Så lenge man kan tilby rabatterte billetter for studenter, så vil det gagne studenter uansett. Selv om de koster 20 kroner mindre, er det fortsatt mye å betale over 100 kroner for en kinobillett, og jeg tror ikke studenter i for eksempel Bergen vil synes det er kjipt om vi jobber for at også sogndalsstudentene skal få billigere kinobilletter.

På spørsmål om hvor mye billigere han håper at billettene vil kunne bli, svarer forslagssender Stenseth at han ikke har noe konkret tall.

– Men 30 kroner billigere, for eksempel, hadde jo vært fint, da!

Powered by Labrador CMS