Magasin

Bruk stipendet på vibrator!

Vibratorer er ikke bare morsomme leketøy, de kan også ha mange helsemessige fordeler, viser ny forskning fra Amerikansk urologisk forening.

Illustrasjon: Truls Skram Lerø
Publisert Sist oppdatert

Som vi har nevnt i tidligere spalter, er det mange fordeler med å onanere, uansett kjønn og alder. Regelmessig onani har en positiv virkning på både den fysiske og psykiske helsen vår, blant annet gjennom å redusere stress og kan gi en bedre følelse knyttet til seksualiteten vår. I tillegg ser det ut til å være enda flere helsefordeler for de med vulva hvis man bruker en vibrator. Vi har samlet noen av dem her! 

På kroppen har vi flere erogene soner. Dette er områder som er spesielt tilknyttet nytelse, og berøring, vibrering og mer på disse områdene kan være ekstra digg – og kan føre til orgasme.

Alle mennesker har erogene soner. Vi finner dem som oftest på kjønnsorganene, rundt brystvortene og rumpehull, men også steder som hals, ører og munn. Forskning har bevist at det å få orgasme gir deg økt utskillelse av de gode lykkelige hormonene i kroppen og reduserer hormonene som fører til stress. 

Nyere forskning peker på at vibratoren har flere gode bruksområder enn bare nytelse. Vibratorene kan også hjelpe med å styrke bekkenmuskulaturen, og hjelpe mot ting som vulvodyni og inkontinens.

Vulvodyni er en tilstand med vedvarende smerter og ubehag i vulva, altså de ytre delene av kjønnsorganet. Hva som gir vulvodyni har man ikke svar på, men forskningen som ble presentert i tidsskriftet til den amerikanske urologi-foreningen viser at kvinner som regelmessig brukte vibrator hadde mindre smerter. I løpet av livet rammes rundt 10-15 prosent av kvinner av vulvodyni – kanskje denne andelen hadde blitt redusert ved bruk av vibrator?

Forskning peker også på at vibratorer er med på å styrke bekkenmuskulaturen. En styrket bekkenmuskulatur kan gi økt kontroll og nytelse både ved onanering og samleie. 

Styrket bekkenmuskulatur vil, spesielt når vi blir eldre, kunne være med å redusere inkontinens. Direkte oversatt betyr inkontinens å ikke kunne holde på noe, og brukes ofte om å ikke kunne holde igjen urin eller avføring. I dette tilfellet snakker vi om å ikke kunne holde igjen urinen. 

NAV har allerede en refusjonsordning på vibratorer, slik at du kan få det sponset om du har behov for det.

Kanskje fremtidens leger skal skrive ut vibratorer på resept? Eller kanskje du skal bruke litt av storstipendet på en vibrator?

Smask og dask,

Magnus og Marie

LES OGSÅ: SAMTYKKE ER SEXY 

Powered by Labrador CMS