Magasin

Derfor bør du feire bypåske

Bypåske trenger ikke være noe dårligere enn å feire påsken på fjellet. To bergensere gir deg tretten grunner til hvorfor det er minst like bra å bli i Bergen.

FRED I SJELEN: Hvis du feirer påske i Bergen, slipper du snø, afterski og uforpliktende sex. ILLUSTRASJON: SIMEN LANGELAND
Publisert Sist oppdatert

APROPOS

Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Denne teksten ble først publisert påsken 2017, men artikkelforfatterne mener at den i dagens turbulente påskeklima er mer aktuell enn noen gang.

Du bør tilbringe påskeferien din i Bergen, fordi:

1. Byen tømmes for østlendinger.

2. Det er statistisk sett mye lavere sjanse for å knekke nakken i slalåmbakken dersom man ikke er i slalåmbakken.

3. Du slipper å ligge med random folk på afterski.

4. Det kommer trolig til å regne hver dag, så du vil aldri måtte kjenne på dårlig samvittighet for å bli inne hele dagen.

5. Hvis du er kvinne, slipper du å investere drøssevis av kronasjer i ullundertøy fra Kari Traa-kolleksjonen.

6. Du blir alene i kollektivet hele uken, med andre ord vil du kunne sprade rundt naken mens du fritt kan høre på Kendrick Lamar og Travis Scott, uten å bli anklaget for å være en wannabe-gangster av de jævla Nicolay Ramm-elskende hvitingene du bor med til vanlig.

7. Byen tømmes for rogalendinger.

8. Du sparer jævlig mye penger på ikke å dra til et snobbete alpinsenter. Dette er penger som kan gå til andre ting, som øl. Mye øl.

9. Du kan ta med deg en solo og en appelsin til et av Bergens mange solarium, slappe av og bli påskebrun under kontrollerte forhold. Slik unngår du å bli solbrent, og alle kommer til å digge deg.

BRUN OG BLID. Hvis du ikke kan dra til påskefjellet, kan påskefjellet komme til deg. ARKIVFOTO: LINNEA SKARE

10. Med halve studentmassen emigrert til Geilo, Trysil eller hvor søren de drar, er det faktisk en sjanse for at du kommer deg inn på Vaskeriet på onsdagskvelden.

11. Både Studentsenteret og Vektertorget er stengt i påsken, så du har med andre ord to gode unnskyldninger for å ikke trene i ferien. Spis det du vil med god samvittighet, det er vel for faen ikke din skyld at du ikke kan ta en løpetur på møllen. Du hadde definitivt gjort det om muligheten var der.

12. Byen tømmes for trøndere.

13. Du slipper å dele påskegodtet med andre enn deg selv.

PS. Hvis noen har to ekstra sengeplasser på Hemsedal eller Geilo, så er det bare å kontakte oss. Dere finner oss på Facebook. ?

Powered by Labrador CMS