Enkel Daim-iskake

Nå som våren endelig har kommet til Bergen, er det lite som er bedre enn en skikkelig iskake.

Publisert Sist oppdatert
Dette trenger du:

1 pakke Toro brownies

4 egg

1 desiliter vann

100 gram smeltet margarin/smør

90 gram sukker

3 desiliter fløte

2 doble Daim-sjokolader

Som liten var det aldri noen tvil om hva slags kake jeg ville ha til bursdagen – mammas legendariske daim-iskake. Den er en herlig blanding av alt som er digg: daim, vaniljeis og brownies. Også er den faktisk veldig enkel å lage!

Først lager du en vanlig Toro brownies. Det står bakpå pakken hva du skal gjøre, men for sikkerhets skyld: Bland 1 egg, 1 desiliter vann og 100 gram smeltet margarin eller smør. Hell i pulveret fra posen og bland alt til en tykk røre. Hvis du vil ha en litt tynn kakebunn, kan du bruke halvparten av kakedeigen i formen og lage muffins av resten av røra. Hvis du liker tykk bunn, kan du bruke hele. Stek kaken som anvist på pakken: 25-30 minutter på 175 grader over- og undervarme (den innstillingen med én strek oppe og én strek nede). Husk å smøre formen så kaken ikke setter seg fast!

Når kaken er ferdig og avkjølt, lager du isen. Den lager du ved å piske de tre eggene du har igjen sammen med sukkeret. Du skal helst bruke kjøkkenmaskin så det blir skikkelig eggedosis – tykk og nesten hvit i fargen. Hvis ikke må du bare piske veldig lenge for hånd. Mixmaster funker til dels også.

Så pisker du krem. Pass på å ikke piske den for lenge, for da blir det smør! Når kremen er ferdig, blander du den sammen med eggedosisen. Prøv å blande litt forsiktig med en skje eller en slikkepott.

Til slutt hakker du den doble daimen i så små eller store biter som du vil ha den. Når daimen er ferdig hakket, blander du den inn i eggedosis- og kremblandingen. Så heller du alt over brownien, men pass på at du IKKE har tatt ut brownien av formen først, for da blir det bare gris. Sett formen inn i fryseren.

Kaken er ferdig etter noen timer, når isen har frosset. Husk å ta den ut et kvarters tid før den skal serveres, så den ikke er steinhard!

Pris per porsjon: 20 kroner hvis du er veldig fysen på kake.

Powered by Labrador CMS