Penispumpe og kukring

Det finnes mange ulike sexleketøy, alt fra store, elektriske duppedingser til små og enkle. Noen av dem utnytter blodsirkulasjonen til penisen for å øke sensitiviteten og holde ereksjonen lenger.

Publisert

Når menn blir kåte strømmer det blod til penisen. Det er dette som gjør at den blir erigert. I en penis finnes det tre avlange svamplegemer, som fylles med blod. Når man blir kåt åpner arteriene som frakter blod til penis seg. Samtidig frakter venene blodet vekk og lukker seg litt. Dermed beholdes blodet i penis, den fylles og blir hard.

Arteriene i penis ligger, i likhet med for eksempel i armen, midt i penis, mens venene ligger rett under huden og ligner små mørkeblå tråder. Når du klemmer på venene og drar oppover, vil blodet klemmes vekk og den mørkeblå fargen forsvinner. 

For å forstå hvordan penis faktisk blir hard, kan man se for seg noen som skal lage hjemmelagde pølser, og fyller skinnet med kjøttdeig. Skinnet er rørformet og stramt, og når det fylles med kjøtt så spennes skinnet opp og den tar form som en pølse. Slik virker også penis, for rundt de tre svamplegemene finner vi et sylinderformet og stramt bindevev. Dette bindevevet spennes når svampene fylles med blod, og gjør at penisen kjennes stiv.

Seksualtekniske hjelpemidler og sexleketøy bruker denne prosessen til å gi lengre og hardere ereksjoner. 

Kukringen er et av disse. Den plasseres innerst på penis, og strammer venene igjen. På denne måten er det enda mindre blod som får forlate penis, og det blir lettere å holde ereksjonen lengre. I tillegg kan man oppleve økt sensitivitet ved bruk av kukring. Samtidig må man passe på at den ikke sitter for stramt. Man bør prøve seg frem med flere ulike størrelser. Er kukringen veldig stram, må man være forsiktig og ikke la den være på lenge.

Et annet hjelpemiddel og leketøy er penispumpen. Denne fungerer, som navnet antyder, ved å «pumpe» blod inn i penis, selv om dette er en sannhet med modifikasjoner. Den fungerer egentlig ved å lage et vakuum rundt penis, som på denne måten trekker mer blod inn i penisen. En kan oppleve at penisen «vokser» inne i pumpen, og blir rød og mer sensitiv. 

Sliter du med å få eller opprettholde en ereksjon, kan penispumpe og kukring være nyttig. Ofte er det andre bakenforeliggende årsaker, som for eksempel stress eller nervøsitet som kan bidra til ereksjonssvikt, men har du snakket med noen du stoler på og dette ikke er problemet, kan hjelpemidler fungere godt. 

Kukring og penispumpe er ikke kun for de som sliter med ereksjon, men for alle som har eller liker å leke med en penis. Det kan være en måte å utforske og øke nytelsen på, enten alene eller med en partner. 

Invester i sexlivet - du kommer ikke til å angre ;)

Smask og dask, Magnus & Marie

Powered by Labrador CMS