Å redde verden ved å hjelpe en elev

En lærer betyr mye for elever, bygger landet og redder verden. Hva ønsker du virkelig med utdannelsen din?

Som lærerutdanner tror jeg den livsviktige kjernevirksomheten i skole og barnehage overskygges av nedslående medieomtaler og lønnskamp, skriver Sigve Ladstein.
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Studenter velger bort lærerutdanningene. I år også. Det er noe uforklarlig, at utdanninger som gir sikre arbeidsplasser i skole og barnehage, ikke fremstår særlig attraktivt. I Bergen og på Vestlandet er det mange bunnsolide utdanninger som gir fremtidsrettet og etterspurt kompetanse.

Lærerutdanningene bør lære og inspireres av disse.

Som lærer er du en klippe for barn og unge. Med dine personlige egenskaper, kunnskap og ferdigheter legges det til rette for utvikling, danning og læring i skole og barnehager. Superviktig! Elevene trenger din omsorg, dine faglige interesser og din pedagogiske teft. Barnehagebarna trenger det samme, men barnehagen har også noen unike oppgaver.

Som lærerutdanner tror jeg den livsviktige kjernevirksomheten i skole og barnehage overskygges av nedslående medieomtaler og lønnskamp. Og ganske sikkert andre forhold som gjør at studenter ikke velger lærerutdanning, eller kjenner seg usikker på om læreryrket er noe å satse på.

Det er viktig å velge en utdannelse som oppleves interessant og meningsfull. Hvor en får bruke evner og utvikle kunnskap og dyp forståelse for områder en brenner for. Det er knallkjekt! Lærerutdannelsene innfrir disse kriteriene, fordi det er stor bredde i faglig innhold og det er skarpt søkelys på hvordan en voksen hjelper barn gjennom livet. Jeg kan ikke tenke meg noe mer meningsfullt å dedikere livet til (kanskje bortsett fra arbeid med de evige verdier).

Jeg håper du finner deg til rette med studiet du har valgt og holder på med. Mitt ønske er at du opplever innhold og studiemåter som gir gjenklang i ditt indre. Alle er vi med å bygge landet og dine beslutninger og levemåte bidrar til å redde verden. Lærerne har et særlig ansvar for å møte og støtte barn med hode og hjerte.

Yrket og lærerutdannelsen trenger deg som vil være med på et oppdrag vi ikke ser rekkevidden av.

Vil du få din mening på trykk i Studvest?
  • Send innlegget ditt på e-post til ansvarligredaktor@studvest.no.
  • Typiske innlegg er rundt 500 ord.
  • Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte og redigere innlegg.
  • Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, fremstår som reklame eller som er hatske og trakasserende.
  • Legg ved et portrettbilde av deg selv.
Powered by Labrador CMS