Apropos

Din personlige julebord-smalltalk-guide

Gruer du deg til julebordsesongen? Jeg hjelper deg med å takle den obligatoriske småpratingen.

apropos julekalender Vilde Alstad
Vilde Alstad er din redning i en hektisk julebordsesong.
Publisert

Studvests aproposkalender luke 6

Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Nå som 2023 nærmer seg slutten er det to viktige ritualer som alle studenter skal gjennom: Eksamensperioden og julebordsesongen. 

Den ene består av mange timer slit, og man mister tro på egne ferdigheter underveis. Den andre er helt lik, bare med julemat og finstas. 

For julebordsesongen, som kan være veldig hyggelig, er også et herk. Hva skal du ha på deg? Hva skal du ta med til tapasen? Hva skal du si dersom du havner ved siden av noen du ikke kjenner, og dere har null å snakke om?

Enda verre, hva hvis du havner ved siden av Peder, som tror han lever i Exit og har masse aksjer han anbefaler deg å kjøpe? Eller Pernille, som kun vil snakke om hvordan man strikker gensere av kattehår. Hva gjør du hvis personen ved siden av deg har personligheten til en mursteinsvegg? 

Studvest har ikke svarene på alt, men vi kan hjelpe deg med å mestre den edle kunst å høflig konversere med din litt for tilfeldige bordpartner. 

Her har du et revolusjonerende julebord-kart, som skal hjelpe deg å navigere deg fram til den perfekte samtalen. Hvem vet, kanskje du har fått en ny bestekompis når kvelden er omme. 

P.S: kan brukes til andre sosiale arrangementer også

Lykke til, og god julebordsesong!

Powered by Labrador CMS