Fem gode grunner til å bli med i en studentorganisasjon

Spark i gang studiestarten med å bli med i en studentorganisasjon!

SØK, SØK, SØK: Fredrik Brogstad anbefaler alle studenter å søke medlemskap i en studentorganisasjon. Foto: Magnus Laundal
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Denne uken fylles byen av nye og mindre nye studenter. For mange handler de neste ukene om å finne nye studiekamerater, og morsomme ting å fylle fritiden med. Da er studentorganisasjoner midt i blinken!

Enten du er en fersk førsteklassing eller en erfaren student, foretrekker sport eller politikk, her er fem gode grunner til å bli med i en studentorganisasjon:

1. Finn nye venner

Å melde seg inn i en studentorganisasjon gir deg sjansen til å møte likesinnede mennesker som deler dine interesser og lidenskaper. Dette er sjansen til å danne vennskap som kan vare livet ut. Sammen kan dere utforske nye aktiviteter, reiser og eventyr som du kanskje aldri ville opplevd på egen hånd.

2. Skaff relevant erfaring

Studentorganisasjoner tilbyr en plattform for å utvikle ferdigheter som går utover det akademiske. Enten det er å organisere arrangementer, kommunisere effektivt, eller håndtere prosjekter, vil du få verdifull erfaring som kan være avgjørende i din fremtidige karriere.

3. Bygg ditt nettverk

De forbindelsene du bygger gjennom en studentorganisasjon kan vise seg å være uvurderlige senere i livet. Dette nettverket kan hjelpe deg med å finne internship, jobbmuligheter, eller til og med potensielle samarbeidspartnere i fremtiden.

4. Lederskap og ansvar

Å bli med i en studentorganisasjon gir deg muligheten til å utvikle lederskapsferdigheter og ta på deg ansvar. Enten du blir valgt som leder i organisasjonen eller tar initiativ til prosjekter, vil du lære verdifulle ferdigheter som planlegging, teamarbeid og beslutningstaking. Dette er erfaringer som ikke bare vil være verdifulle i studietiden, men også i din fremtidige karriere.

5. Senk stressnivået

Livet som student kan være både krevende og stressende. Å delta i en studentorganisasjon gir deg en sunn avveksling fra studiene. Enten det er en tur på pub, eller en avslappende yogaøkt, kan disse aktivitetene hjelpe deg med å senke skuldrene.

I dag, onsdag, arrangeres Sammens studenttorg i gymsalen på Studentsenteret. Der kan du bli kjent med organisasjonen som passer deg best.

Studentsenteret ligger i Parkveien 1 på Høyden, og organisasjonene står på stand i gymsalen.

Powered by Labrador CMS