Apropos

Jeg tar avstand fra saueflokken!

Å presse meg gjennom folkemasser ut av bussen dreper hverdagsgleden.

SAU DEG FOR: Jeg skal ikke måtte flykte bare fordi sauene er ute av kontroll.
Publisert Sist oppdatert

Studvests aproposkalender luke 5

Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Som fattig og miljøbevisst student, er det lite som er bedre enn et godt kollektivtilbud som tar meg dit jeg skal. 

I motsetning til et visst transportselskap fra mitt hjemsted, skal Skyss ha skryt for hyppige avganger og flere alternative ruter. 

Det hadde selvfølgelig vært en super oppgradering om bussen ikke alltid kjørte for tidlig, og ungdomsbilletten hadde hatt en høyere aldersgrense.

Men helt seriøst: Jeg trives med å sitte på buss eller bybane, og vite at jeg blir fraktet trygt frem til destinasjonen min. Gjerne med en podkast på øret.

Denne hverdagsgleden stopper derimot brått opp hver eneste gang jeg skal av bussen. Ikke bare fordi jeg må ut av den koselige lille boblen min, men fordi jeg må klemme meg gjennom en sammenpresset folkemasse hver gang jeg går av bussen.

Allerede før bussen stopper opp på holdeplassen samler folk seg langs kanten av fortauet, og ender opp som en stor saueflokk utenfor bussdørene. 

Det fører til at jeg må presse meg gjennom et hav av folk for å komme meg ut i frisk luft. 

Jeg trodde det ville vært enklere med barnevogn eller koffert for å skyve folk unna med, men det gjør det tilsynelatende kun vanskeligere. 

Saueflokken klarer ikke å tenke på noe annet enn å komme seg inn i den trygge inngjerdingen sin, men hvis de bare hadde tatt litt hensyn, hadde det nok gått raskere og mye mer smertefritt både for meg og dem. 

Jeg skulle gjerne syklet eller gått, men Bergens bratte bakker og min dårlige kondisjon er dessverre ingen god kombinasjon. 

Dessuten skal ikke jeg måtte flykte bare fordi sauene er ute av kontroll. 

Så hvis du føler deg skyldig i å være en vill sau, burde du ta en liten lærdom fra reklamene til Skyss: 

Sau deg for! Helst på vei inn i bussen også.

Powered by Labrador CMS