Debatt

UiB skyter seg selv i foten

Etter å ha feilet på alle punkter i gjennomføringen av fadderuken dette året har nå UiB valgt å legge nok et feilskjær til på listen sin, skriver BSI-leder Steinar Timenes.

Illustrasjonsfoto: Jonas Eian
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Debattregler

  • Vil du få din mening på trykk i Studvest? Send innlegget ditt på e-post til ansvarligredaktor@studvest.no.
  • Typiske innlegg er rundt 500 ord.
  • Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte og redigere innlegg.
  • Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, fremstår som reklame eller som er hatske og trakasserende.
  • Legg ved et portrettbilde av deg selv.

Det er liten tvil om at den viktigste arenaen for en god inngang til studentlivet er gjennom de arrangementene som blir satt opp under fadderuken. Disse arrangementene fikk katastrofale følger, og studentene har lidd seg gjennom total isolasjon med digitale forelesninger på bekostning av en fadderuke som aldri skulle vært gjennomført. Den er grei. Kamelen er svelget, og vi må finne andre måter å knytte studentene sammen på. Her kommer studentidretten BSI kan tilby inn som en forsvarer for den fysiske og psykiske helsen til studentene ved alle utdanningsinstitusjoner i Bergen. Men hva velger UiB å gjøre?

I løpet av én dag endret hele situasjonen seg for studentidretten i Bergen. Uten forvarsel valgte Universitetet i Bergen (UiB) å stenge ned idrettshallen på Studentsenteret fra 05.10.2020 frem til neste semester. BSI alene har i overkant av 300 studenter som benytter seg av idrettshallen på Studentsenteret. Over 300 studenter som etter alt å dømme har betalt for medlemskap i Sammen for å kunne trene med sine respektive BSI-lag. Dette er kun BSI sine tall. Vi må ikke glemme at JIL, UBIL, BISI og KRIK trener inne på Studentsenteret som gjør tallene enda mer foruroligende.

Argumentene har latt seg vente på fra UiB sin side, men det er liten tvil om at dette med skoleeksamen er en sak dere ikke vil tape. Uansett hvor mye studentene gir uttrykk for at det ikke er forsvarlig med skoleeksamen på dette tidspunktet. Når dere også kutter i studentidretten, kutter dere i den psykiske og fysiske helsen til studentene. Hvis dere vil beholde studentene her i Bergen, lar dere oss bruke idrettshallene. 

BSI og de andre studentidrettene i Bergen har fått undergruppene til å utarbeide forsvarlige smittevernplaner for sine treninger. Det er heldigvis sånn at hvis en student ikke føler seg frisk før en treningsøkt, så trenger (les. SKAL) ikke studenten møte opp. Kan studenter si det samme før en skoleeksamen uten at det får store konsekvenser det kommende semesteret?

Her er det total skivebom fra UiB. Om dere skal være så prinsippfaste på skoleeksamene, bør dere finne andre metoder for ikke å ramme alle som trenger en sosial arena å komme til. Dette gjelder å bevare studenter på studiene sine slik at det blir høyest mulig gjennomføringsgrad, hvis jeg ikke tar helt feil. Tallene fra NOKUT lyver ikke. Kjære UiB, les rapporten og ikke ødelegg dette semesteret enda mer for ensomme studenter!

Powered by Labrador CMS