LUKE 7: Vitenskapen har talt. Julestemningen kan starte fra og med 15. november.

FOTO: Beate Felde


Annonse
APROPOS:

Etterhvert som høstmørket smyger seg over det ganske land, er det for mange kun ett lys å skimte i enden av depresjonstunnelen: og det lyset er jul!

Jul er en høytid som, jeg i hvert fall, synes er utrolig koselig. I adventstiden teller man ned dagene fram til dagen da selveste Jesus, Guds eneste sønn, ble født. Bibelske myter satt til siden (Jesus er nå byttet ut med en tjukk fyr i rød drakt), så er mye av det som gjør jul til jul, julestemningen. Den kommer i form av musikk og pynt og gløgg og pepperkaker. Men, et spørsmål som dukker opp hvert bidige år er: når er det egentlig innafor å begynne med julefeiringen?

Og det er her mitt poeng for teksten kommer til lys, for jeg har nemlig et fasitsvar på dette spørsmålet. Hvert år ser man på diskusjoner mellom venner og kjente, på facebook-memes og hissige kommentarfelt, hvor stor uenighet det er rundt dette med start av julefeiringen. Enkelte holder seg i skinnet fram til første desember, andre starter i november, mens noen begynner å plystre på Michael Bublé allerede i oktober når julebrusen treffer hyllene. Basert på empiri og objektiv matematikk har jeg nå løst dette dilemmaet én gang for alle.

Julestemningen kan man begynne å ta inn over seg den 15 november. Det er lov å begynne senere naturligvis, men tidligst 15. november. Grunnen bak å sette 15. november som dato for starten på julekosen er ganske enkel: Når man runder 15. november er man nærmere 1. desember enn 1. november. Det markerer også starten på når det er lov å sette på julelistene på Spotify igjen. Jeg håper denne vitenskapelige rapporten kan bidra å skape fred blant deg og dine i diskusjonen rundt når julen offisielt kan ringes inn!

Kommentarer

kommentarer