Nyhet

Brannvesenet avdekket avvik hos Kunstskolen i Bergen

I september gjennomførte Bergen Brannvesen tilsyn hos Kunstskolen i Bergen. Der ble det funnet et avvik i brannsikkerheten og skolen fikk varsel om pålegg.

TILSYN: Brannvesenet var på tilsyn hos skolen i Marken tidligere i høst.
Publisert Sist oppdatert

I tilsynsrapporten fra brannvesenet, som Studvest har fått tilgang til, står det at skolen ikke kan dokumentere at det er blitt gjennomført en risikoanalyse for brann på bygget. Rektor ved Kunstskolen i Bergen, Arne Bakke sier til Studvest at en slik risikoanalyse har blitt gjort, men bekrefter at de ikke har kunnet  dokumentere dette.

En risikoanalyse går ut på at man vurderer lokalet, hva som skal foregå der og hvor alvorlig det er dersom noe skulle skje. Ut ifra dette skal man vurdere hvilke tiltak som er nødvendige.

– Brannvesenet har hatt tilsyn og bedt om å få dokumentasjon på forskjellige ting, og så har de fått dokumentasjon på alt bortsett fra risikoanalysen. Det var dumt at vi ikke hadde liggende på lager, for å si det sånn, sier rektoren

Kunstskolen i Bergen er en privat fagskole med lokaler i Marken i Bergen sentrum. Den tilbyr i hovedsak toårige fagskoleutdanninger innen visuelle kunstfag.

Må gjennomføre ny risikovurdering

I rapporten står det at skolen har frist til fredag 27. oktober på å svare på hvordan og når de vil håndtere dette avviket. Hvis dette ikke blir gjort vil brannsjefen gi pålegg om at mangelen blir rettet opp i.

Bakke sier at de vil svare at at skolen vil gjennomføre en risikovurdering og kartlegging på nytt i november.

Målet er jo å gjennomføre en ny risikovurdering og kartlegge den på nytt. Men vi ønsker å gjøre det med verneombud, og hun vil først være på jobb i november, sier han.

– Jobbe systematisk

Branningenirør Lars Holmås gjennomførte tilsynet ved skolen og forklarer at slik dokumentasjon er viktig for å sikre kontinuitet i arbeidet med brannsikring.

– Det handler om at de skal jobbe systematisk med å forebygge brann. Å ha en slik risikovurdering skriftlig er viktig for å kunne kartlegge og ha god oversikt i det videre arbeidet med brannsikring.

Holmås mener avviket ville vært mer alvorlig dersom skolen ikke hadde gjennomført kartleggingen.

TILSYN: Branningeniør Lars Holmås gjennomførte tilsynet ved Kunstskolen i Bergen. PRESSEFOTO: Bergen Brannvesen

– Man de har altså gjennomført risikoanalysen, uten å kunne dokumentere det. Ellers virker det jo som de har kontroll. Det var ryddig i rømningsveiene og fri for hindringer da vi gjennomførte tilsynet. 

Powered by Labrador CMS