Nyhet

Død 20-åring funnet i Eidsvåg var NHH-student

Nå har handelshøyskolen opprettet en krisetelefon for berørte studenter.

ARKIVFOTO: Henriette Frøysland Thorkildsen
ARKIVFOTO: Henriette Frøysland Thorkildsen
Publisert Sist oppdatert

Natt til søndag 27. september ble en 20 år gammel kvinne funnet død i en leilighet i Eidsvåg, og en 19 år gammel mann ble funnet delvis livløs.

Mannen er senere blitt drapssiktet i saken. Mandag ble den siktede varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

I dag kan BT fortelle at drapsofferet var student på Norges Handelshøyskole (NHH). Hun bodde i samme leilighet med den drapssiktede, men de skal ikke ha vært kjærester.

De flyttet inn i leiligheten i august da de skulle begynne å studere. Begge to er fra Østlandet.

Har opprettet krisetelefon

Kommunikasjonsdirektør ved NHH, Geir Mikalsen, sier til Studvest at de nå har opprettet en krisetelefon slik at berørte studenter kan ringe og få psykologhjelp.

– Vi har hatt kontakt med Studentenes Psykiske Helsetjeneste (SPH), som har psykologer til disposisjon for å ta imot samtaler med studenter som trenger noen å snakke med. I tillegg kontakter vi berørte medstudenter om samtaler og kartlegging dersom noen har behov for oppfølging. 

Han sier videre at de tar kontakt med de studentene som var i nær omgangskrets med den avdøde.

– Det er alltid ein fordel å få snakket sammen når man har det vanskelig. Derfor er det fint at vi har fått til denne kontakttelefonen.

Til studentene ved NHH har han en liten oppfordring:

– Ta vare på hverandre, og ta kontakt med hjelpeapparatet ved behov. 

Her kan du ringe

K7 Bulletin har fått tilgang til en kunngjøring på NHHs interne sider. De studentene som har behov for hjelp kan ringe disse numrene.

«Studenter som har behov for å snakke med noen i forbindelse med det tragiske dødsfallet, kan kontakte Studentenes Psykiske Helsetjeneste (SPH) på telefon 55 96 88 44 eller psykologspesialist Øystein Sandven direkte på mobil 932 63 776. NHH vil også tilrettelegge for andre tiltak som kan være nødvendige i samråd med helsetjenesten og medstudenter», skriver NHH i kunngjøringen.

Powered by Labrador CMS