Nyhet

K7 Bulletin vil ikke endre kurs etter kuttet

– Vi kommer ikke til å dekke mer av sentrum bare for å få mer penger til neste år.

OVERRASKET. Audun Flatebakken hadde ikke trodd at «Bulle» skulle kuttes til null. FOTO: ADRIAN BRUDVIK
Publisert Sist oppdatert

Det sier ansvarlig redaktør i avisen, Audun Flatebakken til Studvest.

– Det betyr ikke at vi bare skal skrive om NHH, men at vi kommer til se på hva leserne vil ha og dekke det vi mener er viktigst.

Hovedargumentet for at Velferdstinget (VT) kuttet all støtte til K7 Bulletin på deres budsjettmøtet for Bergen sist helg, er at avisen ikke dekker mangfoldet av institusjoner i studentbergen. Det er ett av kriteriene som er satt for at et medie skal kunne motta støtte fra potten. Ifølge flere av VT-representantene er «Bulle» en institusjonsavis.

– Vanskelig overgang

Flere andre institusjonsaviser søker støtte fra kulturstyret, noe K7 nå også blir nødt til å gjøre. Ifølge Marie Topaas Storm, leder for Kulturstyret, kan denne overgangen bli vanskelig. Deres første møte for behandling av søknader er tidligst i slutten av februar, noe som kan bety lang ventetid på å få penger på konto for K7 Bulletin.

– De må gå en liten periode uten støtte i begynnelsen av 2018, før Kulturstyrets tildeling.

Hun forteller at kulturstyret har bedt dem om å ta med seg et forslag til budsjett når de skal møtes til uken.

– Vi må jo ta høyde for at det er mer kritisk hos «Bulle» på starten av neste år, men de blir prioritert på linje med alle andre.

Kulturstyret har i år fått tildelt over 100.000 kroner mer enn i fjor. Ifølge HVL-representant Øyvind Hatland, som sto bak det endelige budsjettforslaget, har de gjort dette slik at NHH-avisen kan søke om støtte derfra.

– Det blir uansett ikke like mye penger når vi går over til støtte fra Kulturstyret, påpeker redaktør Flatebakken.

– Relevant for alle studenter


På spørsmål om de driver en institusjonsavis, svarer Flatebakken at selv om de skriver mye om NHH, produserer de også stoff som er relevant for alle studenter. Han understreker også hvor viktig avisen er for institusjonen.

FORSLAG. På budsjettmøtet foreslo Marie Topaas Storm, leder av Kulturstyret, å gi 60.000 kroner til K7 Bulletin fra potten til Velferdstinget. FOTO: ADRIAN BRUDVIK

– Det vil være vanskelig for Studvest å dekke NHH på samme måte som K7 gjør, slår han fast.

Redaktøren forteller at de ennå ikke har noen klar strategi for hvordan de skal drive avisen fremover. Han tror imidlertid ikke at kuttet vil gå utover kvaliteten på innholdet, men er redd for at det vil bli vanskelig å holde liv i papirutgaven.

Overrasket tross forvarsel


I forkant av budsjettmøtet hadde NHH-representantene flere møter med HVL og UiB hvor de skjønte at K7 Bulletin kom til å bli kuttet. Flatebakken forteller at han likevel ble overrasket over utfallet.

– Vi forventet ikke at de skulle kutte alt.

Etter kuttet har de fått mye støtte, blant annet på mobilapplikasjonen Jodel. Der går mange hardt ut mot Velferdstingets beslutning.

– Det er mye dritt på Jodel, men det kan jo gi et bilde av hva folk mener. Mange mener at Bulle og NHH har blitt overkjørt, sier han.

Vi gjør oppmerksom på at Studvest mottar støtte fra Velferdstinget.

PRØVDE. På budsjettmøtet oppfordret Audun Flatebakken Velferdstinget om å gi penger til K7. FOTO: ADRIAN BRUDVIK
Powered by Labrador CMS