Kan bli full stans i busstrafikken fra lørdag

Fra lørdag trappes busstreiken opp. Da innstilles alle Skyss sine avganger i Bergen.

STREIK. Over 8000 bussjåfører er tatt ut i streik fra lørdag. ARKIVFOTO: Adrian Grindbakken
Publisert Sist oppdatert

En pågående busstreik i Oslo og Viken trappes opp fra lørdag dersom partene ikke blir enige. Da blir Bergen hardt rammet.

«Dersom det blir streik, blir det truleg ingen avganger fra kl.05:00 med Skyss sine busser i Bergensområdet.», heter det på nettsiden til Skyss.

Over 1300 bussjåfører vil bli tatt ut i streik i Bergen, og det vil sette en stopper for alle avgangene i Bergen. Det skriver BA.

Fra lørdag kan det bli over 8300 bussjåfører i streik til sammen i landet. Det melder NRK. Bussjåførene streiker for bedre arbeidstidsordninger, høyere lønn og bedre sikkerhet.

Forventet økt trengsel på Bybanen

Ifølge Skyss er det forventet økt trengsel på Bybanen. Ingen av Bybanens sjåfører er tatt ut i streik, og den vil derfor gå som normalt.

Av hensyn til smittesituasjonen oppfordrer Skyss folk til å unngå å reise dersom det blir busstreik, men understreker at dersom man må reise så ønsker de at alle bruker munnbind, også utenom rushtiden. Dette på grunn av forventet økt trengsel.

Flere langveisruter innstilles

Dersom streiken trappes opp på lørdag blir også flere NOR-WAY-sjåfører tatt ut i streik. Da vil flere langveisruter til og fra Bergen berøres.

De rutene som innstiller alle avganger er Kystbussen som går mellom Bergen og Stavanger. Også Fjordekspressen mellom Bergen og Trondheim instiller alle avganger. Sognefjordekspressen som går mellom Bergen og Sogndal blir også rammet. Der vil det også innstilles alle avganger.

NOR-WAY skriver på sine nettsider at en reisegaranti ikke vil omfattes av en streik. Heller ikke alternativ transport vil kunne bli refundert på grunn av en streik.

Som kunde kan du likevel be om refusjon av billetten inntil 24 timer før første avreisetidspunkt. Det gjelder ikke returbillett.

Flybussen skriver på sine nettsider at de har innstilt alle avganger i Bergen fra 16. mars som følge av koronasituasjonen. De er enda ikke tilbake i drift.

Powered by Labrador CMS