Regjeringen gir grønt lys for oppussing på NHH

NHH-rektoren spøker med at taket ikke har vært tett siden det ble bygd på 60-tallet. Nå bli bygget statseid og oppussingen starter over nyttår.

KLART. Statsminister Solberg overrakte NHH-rektor Thøgersen en symbolsk anleggshjelm under presentasjonen av renovasjonsplanene på skolen.
Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsker en handelshøyskole som spiller i Champions League, og da trenger vi et moderne bygg for den moderne studiehverdagen, sier rektor ved Norges Handelshøyskole (NHH) Øystein Thøgersen fra scenen i Aulaen på NHH.

Med seg på scenen har han statsminister Erna Solberg og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, som besøker skolen i forbindelse med avdekkingen av renovasjonsplanene.

Statsminister Solberg sier seg enig i Thøgersens utspill, og legger til:

– NHH er en viktig institusjon med mange ledende fagfolk, både nasjonalt og internasjonalt. For at de skal fortsette å være det, så trenger de et bygg som står i stil. Derfor er det en glede å kunne melde at regjeringen har gitt sin tilslutning til Statsbygg og NHH for renovering av hovedbygningen.

Oppussing til 560 millioner

Oppussingen av signalbygget vil starte i det små rett etter nyttår, og ta til for fullt etter påske 2019. Renoveringen vil ta halvannet til to år å fullføre, og i mellomtiden vil studentene benytte seg av andre klasserom tilhørende NHH.

– Dette gjør at vi kan fokusere på det vi er gode til, nemlig utdanning og forskning, og at Statsbygg kan fokusere på det de er gode til, nemlig å holde orden på bygget, sier Thøgersen.

Prosjektet er en del av kurantordningen, som vil si at Statsbygg overtar eierskapet fra 1. januar 2019, og legger inn 100 millioner kroner for å starte renoveringen. Deretter vil husleien til NHH økes for å finansiere resten av oppussingen. Nybø forteller at den totale kostnadsrammen ligger på 560 millioner kroner.

Sårt trengt oppussing

Thøgersen peker på to ting som gjør at det er viktig å renovere bygget så fort som mulig.

– For det første er ikke bygget tett. Det regner gjennom taket, og å ha bøtter på enkelte kontorer er ikke ideelt, men enda viktigere er det at vi får tidsriktige lokaler som legger opp til studentsentrert undervisning, forteller NHH-rektoren.

Nybø forklarer at det er viktig å være fremtidsrettet når man planlegger nye undervisningsbygg i dag.

– Vi vet ikke hvilke læringsformer som kommer i fremtiden, så derfor må byggene som bygges i dag være fleksible og tilpasningsdyktige for å tåle utviklingen som kommer, sier ministeren.

– Vil ikke gå på bekostning av andre studentsaker

560 millioner kroner er mye penger, men skal man tro Øystein Thøgersen, så trenger ikke studentene ved NHH bekymre seg for at den økte husleien vil gå utover deres studentvelferd.

ENERGIEFFEKTIVT. F.v. Thøgersen og Nybø. Det nye bygget vil bruke omtrent 70% mindre energi enn dagens fasiliteter.

– Det har vært avgjørende for oss at vi har fått et prosjekt som er økonomisk bærekraftig med rom for våre strategiske satsinger, sier Thøgersen.

Statsminister Erna Solberg er fornøyd med renoveringsplanene, og kommer samtidig med en oppfordring til studentene:

– Selv om dere nå får topp moderne lesesaler og undervisningsområder, så må dere huske å lese pensum også, sier hun med et smil.

Powered by Labrador CMS