Nyhet

Rekordmange stemte ved NLA-valget

Én campus i Bergen fyller halve parlamentet, mens den andre ikke har noen.

LEDER. Marte Haugen forteller at hun stilte til ledervervet fordi hun ønsker å gjøre mer for skolen sin.
Publisert Sist oppdatert

I september var det valg til Studentparlamentet ved NLA Høgskolen, som har to campuser i Bergen: ved Sandviken og Breistein.

Aldri har oppslutningen rundt valget vært så stort som i år ved høgskolen. Det ble rekordtall både av kandidater som stilte, og studenter som stemte, ifølge parlamentets egne nettsider.

– Vi var bevisste på å bli mer synlige etter valget i fjor. Da klarte vi ikke å nå så mange, så vi la inn mye ekstra tid og energi denne gangen, forteller den ferske lederen, Marte Haugen.

Fra å ha fått inn stemmer fra bare 4,8 prosent av studentene i fjor, ble tallet nesten tredoblet til 14,1 prosent, ifølge Haugen.

Halvparten fra Sandviken

24-åringen studerer selv pedagogikk ved campus Sandviken. Der holder hele seks av tolv representanter i det nye parlamentet til.

– Det er mange fra Sandviken, men noen ganger blir det sånn. De er demokratisk valgt og har fortjent plassene.

Markus Berg er en av tre representanter fra campus Staffeldtsgate i Oslo. I og med at parlamentet skal hjelpe de enkelte studentrådene med å få de ressursene de trenger, mener han overvekten fra Sandviken ikke trenger å gjøre noen forskjell.

RÅD. På hver campus eksisterer det et studentråd. Disse ønsker Marte Haugen å få et enda bedre samarbeid med det kommende året.

– Men noe som kan være et problem er jo det at man kan komme til å prioritere ut i fra hvem man kjenner. Jeg tror ikke det vil skje her, men jeg har opplevd slikt i elevråd jeg har vært med i tidligere, sier Berg.

Ingen fra Breistein

Den eneste campusen som ikke er representert i parlamentet etter årets valg er Breistein i Bergen. Både Berg og Haugen skulle ønske de fikk flere med seg derifra.

– Vi vil gjerne ha med de fra Breistein også, så vi håper å få med noen derifra neste år, sier Haugen.

Med seks fra Sandviken i parlamentet, er de resterende fordelt likt mellom Oslo og Kristiansand.

– Det hadde vært topp om for eksempel tre av representantene kom derifra, slik at det ble likt fordelt mellom campusene, sier Berg.

Skal sørge for trivsel

Haugen forteller at de det kommende året skal fokusere på å synliggjøre seg enda mer for studentene på skolen sin.

– Vi vil at studentene skal kunne si fra om det er noe, og at de skal vite at vi er studentenes stemme utad og opp mot ledelsen.

PARLAMENTET. Dette er hele gjengen som skal sitte i Studentparlamentet ved NLA det neste året. Foto: Line Korsmo/Studentparlamentet NLA

Hun trekker fram SHoT-undersøkelsen som blant annet viser at én av fire studenter sliter psykisk, og en tredjedel kjenner på ensomhet. Dette er tall de ønsker å få bukt med på NLA.

– Det er viktig for oss at studentene har det bra. De kan alltid komme til oss, så kan vi eventuelt henvise dem videre.

Powered by Labrador CMS