Nyhet

Tidligere bergensstudenter kjemper om å bli norske studenters nye leder

To studenter med tilknytning til Bergen stiller til valg som leder av Norsk Studentorganisasjon (NSO).

STUDENTLEDER. Tidligere UiB-student Maika Marie Godal Dam og tidligere HVL-student Bjørn Olav Østeby vil begge lede Norges Studentorganisasjon. Foto: Privat Arkivbilde: Beate Felde.
Publisert Sist oppdatert

Disse har stilt til de andre vervene i Arbeidsutvalget:

Nestleder: Kristine Vilde Santrøen, Eilif Hallingstad Finnseth og Simen Oftedahl

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Ina Maria Finnerud

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Jørgen Valseth og Ola Gimse Estenstad

Velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig: Maya-Katrin Skjeldal og Åse Berg Dybvik

Internasjonalt ansvarlig: Anja Bornstedt Landsverk.

Bjørn Olav Østeby og Maika Marie Godal Dam vil begge lede Norsk Studentorganisasjon (NSO).

Det ble offentligjort mandag 14. mars.

Østeby kommer fra Høgskulen på Vestlandet (HVL) hvor han har studert økonomi og administrasjon. Han har tidligere ledet Studenttinget på Vestlandet, sittet i høyskolens styre og vært økonomiansvarlig i BTS, Studentersamfundet ved HVL. Han har også vært folkevalgt for Høyre i Ski kommune.

Dam studerer ved Universitetet i Oslo og leder Velferdstinget i Oslo og Akershus. Hun har tidligere studert sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen (UiB) og vært aktiv i den studentpolitiske listen Venstrealliansen ved UiB. Dam har vært folkevalgt for Arbeiderpartiet i bydel Bjerke i Oslo.

Østeby har sittet i NSOs sentralstyre i to år tidligere, mens Dam har vært i sentralstyret det siste året.

I tillegg stiller Maya-Katrin Skjeldal til valg som velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig. Hun studerer på Handelshøyskolen BI i Bergen og sitter i høyskolens studentforening, BISO, sitt nasjonale styre som politikkansvarlig.

Velges i april

NSO er en nasjonal interesseorganisasjon for 32 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler og representerer om lag 250 000 studenter. Organisasjonen skal ivareta og fremme studentenes interesser og rettigheter, opplyser de på sine hjemmesider. NSO er partipolitisk uavhengig.

Arbeidsutvalget (AU) i NSO består av seks personer som har ansvar for den daglige driften og den politiske ledelsen av organisasjonen. I tillegg har NSO et sentralstyre som er organisasjonens øverste organ mellom landsmøtene.

Valgkomiteens innstilling til ledervervet er klar 11. april. Landsmøtet, hvor AU endelig skal velges, avholdes 21. til 24. april.

For ordens skyld: Bjørn Olav Østeby er nestleder i Studvest sitt styre. Styret i Studvest har ingen redaksjonell påvirkning.

Powered by Labrador CMS