De fikk møte flere potensielle partnere på én kveld.

STORT OPPMØTE. Rundt 130 studenter tok turen innom Kvarteret på valentinsdagen FOTO: TORE THIESEN


Hva er speed dating?

Onsdag kveld arrangerte Studentersamfunnet speed dating på Det Akademiske Kvarteret, og det var ikke få studenter som var på jakt etter kjærligheten.

Mats-Henrik Nygren Syversen er kulturansvarlig i Studentersamfunnet, og både ledet og arrangerte speed daten.

Det kom litt flere enn forventet, men vi har kontroll, sier han litt småstresset.

Rundt 130 studenter deltok på arrangementet, opplyser billettselgerne til Studentersamfunnet, noe som førte til en hektisk start. Men etter en liten forsinkelse var Studentersamfunnet klare til å være Amor for en kveld.  

ARRANGØR. Mats-Henrik Nygren Syversen ledet og arrangerte speed daten. FOTO: TORE THIESEN

Mulighet til å møte nye mennesker 

Rebekka Arnesen og Morten Stang Koppang var to av studentene som valgte å ta turen innom Kvarteret på onsdag. 

Det var en venninne som tipset meg om arrangementet. Jeg var litt skeptisk først, men så var Morten ganske gira, forteller Arnesen.

Begge mener arrangementet er en bra mulighet til å møte nye mennesker, men kan samtidig fortelle de ikke er forberedt på å finne kjærligheten.

Men man vet jo aldri, da. Plutselig finner man noen man synes er litt interessante også tar man det derfra, sier Koppang.

– Hvorfor tror dere oppmøtet er så stort i dag?

Det er vel mange som har lyst på et ligg, sier Koppang og ler.

Arnesen ler, men er uenig, og mener arrangementet er et nytt og spennende konsept som passer bra å dra på med venner.

TIPS FRA VENNINNE. Rebekka Arnesen (t.v.) ble tipset om arrangementet av en venninne, og fikk med seg kompisen Morten Stang Koppang. FOTO: TORE THIESEN

– Bare for gøy  

Studentene Stine Lexberg, Sophie Ngo og Helena Oppedal tok også turen innom kvarteret i håp om å bli kjent med andre studenter, men satset ikke på å finne kjærligheten.

Det er et veldig godt konsept! Vi går på HVL så det er begrenset med muligheter til å bli kjent med folk, så dette er en fin mulighet, forteller Ngo.

–  Hvorfor valgte dere å delta på speed dating i dag?

Fordi vi er kjempesingle! Nei da, vi er her egentlig som en spøk, sier Oppedal lattermildt.

Jentene forteller at de tenkte det sikkert blir en morsom historie å fortelle, dessuten var alle enige i at de ikke hadde noe å tape ved å dra på arrangementet.

BARE PÅ TULL. Studentene Sophie Ngo, Stine Lexberg og Helena Oppedal møtte opp uten intensjoner om å finne kjærligheten. FOTO: TORE THIESEN

Populært med kjærlighet

Studentersamfunnet har tidligere arrangert to «kræsjkurs i kjærleik», noe Syvertsen kan opplyse om at har vist seg å være veldig populært blant studentene. Arrangøren forteller at ideen om speed dating kom fra den store interessen rundt temaet kjærlighet.

Kjærlighet er hipt, og når vi først har startet noe tenkte vi å bygge videre på det, sier han.

For at så mange som mulig skulle finne både venner og kjærligheten ble det blant annet utdelt lapper med dilemma og spørsmål, slik at de potensielle turtelduene skulle få en god start.

Syversen forteller videre at Studentersamfunnet arrangerte «valentine’s jam» med jazzmusikk etter speed daten, slik at de som fant tonen kunne fortsette kvelden med litt smooth jazz.

Kommentarer

kommentarer