– Med tiltak som dette prøver vi å få studenter til å komme seg ut og møte andre som også liker å game.

IVRIGE. Studentene Kamilla Barstad (t.v.) og Bettina Vik er venninner, men under spillkvelden på HVL ble de konkurrenter.


Annonse

Et steinkast unna Kronstad bybanestopp finner man studentbaren til Høgskulen på Vestlandet (HVL). I det som før var Bergens tog-depot står nå en moderne bar med rustikke omgivelser. Baren bærer navnet Kronbar og fungerer som studentene ved HVLs sosiale tilholdssted.

– Jeg har vært her mange ganger, det er jo ganske stor interesse for dette.

Det sier student ved HVL, Kamilla Barstad. Hun sitter med en Playstation-kontroller i hånden og konkurrerer mot venninnen sin.

– Jeg er ikke kjempegod … jeg er bedre i FIFA, sier hun med et glimt i øyet.

Sandnes-jenta deltok på skoleårets første spillkveld for studenter ved HVL. Der kan studenter møtes for å spille både TV-spill og brettspill.

Spillkveldene på Kronbar blir arrangert to ganger hvert semester og er nå i sin åttende runde siden oppstarten i 2016.

HARD KONKURRANSE. Dessverre ble det tap mot Vik i første runde for Barstad.

– Et tilbud til de som ikke liker å feste

Formann for Studentersamfundet ved HVL (BTS), Sindre Aasland Ranaweera, forteller at motivasjonen bak spillkvelder er å gi et tilbud til de som ikke liker å feste.

Han synes det er viktig å gi alle et sosialt tilbud på skolen.

– I mange gaming-miljøer sitter man inne på et rom alene. Med tiltak som dette prøver vi å få dem til å komme seg ut og møte andre som også liker å game, sier Ranaweera.

Under spillkveldene blir det arrangert turneringer i spill som «FIFA» og «Call of Duty».

– På kvelder som dette tilbyr vi som regel spill som de fleste har et forhold til, sier undervannsteknologi-student ved HVL, Thomas Lysgaard. Han er e-sport-ansvarlig hos BTS.

ANSVARLIGE. Både e-sport-ansvarlig, Thomas Lysgaard, (t.v.) og formann i BTS, Sindre Aasland Ranaweera, var med på den første spillkvelden på Kronbar.

– Synd at det ikke når ut til flere

Bjørn Olav Østeby, leder for Studenttinget på Vestlandet, synes at arrangementer som spillkveld er et veldig bra tilbud for studentene.

– Det som er litt synd er at det er mange av de samme folkene som møter opp på arrangementer på HVL.

– Med tiltak som det her åpnes det jo for at folk med andre interesser også vil komme, sier han.

POSITIV: Bjørn Olav Østeby (t.v.) og Thomas Lysgaard møtte hverandre i første runde av spillturneringen.

Ønsker studentlag i e-sport

Lysgaard håper at interessen for spillkvelder vil øke, og på lang sikt drømmer han om å starte et eget lag i e-sport på HVL.

– Å danne et lag med seriøse spillere hadde vært veldig kult, sier han.

I august tok Lysgaard initiativ til å åpne for påmelding til et studentlag som skulle konkurrere i Telenorligaen, Norges eneste organiserte liga for e-sport. Pågangen for å melde seg på var imidlertid ganske lunken. Ifølge Lysgaard skyldes det at de ikke har klart å nå ut til de studentene som spiller aktivt.

Han ser for seg at dersom det en dag opprettes et e-sport-lag på HVL, ville laget brukt rundt fire-fem timer i uken til å trene.

– Men hovedtanken rundt et potensielt studentlag i e-sport er jo at man blir med for å ha det gøy, forteller Lysgaard.

Kommentarer

kommentarer