– Med tiltak som dette prøver vi å få studenter til å komme seg ut og møte andre som også liker å game.

IVRIGE. Studentene Kamilla Barstad (t.v.) og Bettina Vik er venninner, men under spillkvelden på HVL ble de konkurrenter.


Et steinkast unna Kronstad bybanestopp finner man studentbaren til Høgskulen på Vestlandet (HVL). I det som før var Bergens tog-depot står nå en moderne bar med rustikke omgivelser. Baren bærer navnet Kronbar og fungerer som studentene ved HVLs sosiale tilholdssted.

– Jeg har vært her mange ganger, det er jo ganske stor interesse for dette.

Det sier student ved HVL, Kamilla Barstad. Hun sitter med en Playstation-kontroller i hånden og konkurrerer mot venninnen sin.

– Jeg er ikke kjempegod … jeg er bedre i FIFA, sier hun med et glimt i øyet.

Sandnes-jenta deltok på skoleårets første spillkveld for studenter ved HVL. Der kan studenter møtes for å spille både TV-spill og brettspill.

Spillkveldene på Kronbar blir arrangert to ganger hvert semester og er nå i sin åttende runde siden oppstarten i 2016.

HARD KONKURRANSE. Dessverre ble det tap mot Vik i første runde for Barstad.

– Et tilbud til de som ikke liker å feste

Formann for Studentersamfundet ved HVL (BTS), Sindre Aasland Ranaweera, forteller at motivasjonen bak spillkvelder er å gi et tilbud til de som ikke liker å feste.

Han synes det er viktig å gi alle et sosialt tilbud på skolen.

– I mange gaming-miljøer sitter man inne på et rom alene. Med tiltak som dette prøver vi å få dem til å komme seg ut og møte andre som også liker å game, sier Ranaweera.

Under spillkveldene blir det arrangert turneringer i spill som «FIFA» og «Call of Duty».

– På kvelder som dette tilbyr vi som regel spill som de fleste har et forhold til, sier undervannsteknologi-student ved HVL, Thomas Lysgaard. Han er e-sport-ansvarlig hos BTS.

ANSVARLIGE. Både e-sport-ansvarlig, Thomas Lysgaard, (t.v.) og formann i BTS, Sindre Aasland Ranaweera, var med på den første spillkvelden på Kronbar.

– Synd at det ikke når ut til flere

Bjørn Olav Østeby, leder for Studenttinget på Vestlandet, synes at arrangementer som spillkveld er et veldig bra tilbud for studentene.

– Det som er litt synd er at det er mange av de samme folkene som møter opp på arrangementer på HVL.

– Med tiltak som det her åpnes det jo for at folk med andre interesser også vil komme, sier han.

POSITIV: Bjørn Olav Østeby (t.v.) og Thomas Lysgaard møtte hverandre i første runde av spillturneringen.

Ønsker studentlag i e-sport

Lysgaard håper at interessen for spillkvelder vil øke, og på lang sikt drømmer han om å starte et eget lag i e-sport på HVL.

– Å danne et lag med seriøse spillere hadde vært veldig kult, sier han.

I august tok Lysgaard initiativ til å åpne for påmelding til et studentlag som skulle konkurrere i Telenorligaen, Norges eneste organiserte liga for e-sport. Pågangen for å melde seg på var imidlertid ganske lunken. Ifølge Lysgaard skyldes det at de ikke har klart å nå ut til de studentene som spiller aktivt.

Han ser for seg at dersom det en dag opprettes et e-sport-lag på HVL, ville laget brukt rundt fire-fem timer i uken til å trene.

– Men hovedtanken rundt et potensielt studentlag i e-sport er jo at man blir med for å ha det gøy, forteller Lysgaard.

Kommentarer

kommentarer