LUKE 8: De fleste er glad til når julen banker på, men ikke alt er like digg med juletiden.

FOTO: Beate Felde


APROPOS:

Nå mener ikke jeg å være hele Bergens Grinch (jo litt), men la oss være helt ærlige: ALT ved julen er ikke perfekt. Noen ting er faktisk ganske irriterende. Så jeg har nå meldt meg frivillig som martyr for alle dere der ute som også føler det på samme måte, men ikke tørr å si på det. Det er helt greit, jeg kan ta støyten liksom. Bare å takke meg senere. 

1.Kjøpe julegaver – Nei neeei nei, jeg sier IKKE at jeg ikke liker å gi gaver. Kom igjen a. Men når jeg skulle ønske jeg kunne kjøpe et slott til mamma og pappa, men bare har råd til å gi de en innrammet tegning (true story), så er det litt kjipt. Og nei, jeg er ikke spesielt flink til å tegne. 

2. Appelsinsjokolade – Som alle andre under pensjonsalder skjønner jeg ikke hvordan dette fortsatt er til salgs, det smaker jo ikke godt. Det smaker faktisk ganske ekkelt.

3. Ribbe – Føler meg som en landsforræder nå, men helt ærlig, ribbe er ikke så sinnsykt godt som alle skal ha det til. Det er helt greit, men team pinnekjøtt for alltid.  

4. Være stuck i Bergen til midten av desember – Elsker Bergen, for all del, men er så lite julestemning uten snø at det er lættis. Slaps i desember er ikke innafor. Og det er kjipt når nesten alle for lengst har flyktet hjem til mor, mens jeg sitter å spiser tilbud-risengrynsgrøt fra Fjordland.

5. Naboen sin julepynt – Noe av det koseligste jeg vet om er trær og lyktestolper med lys hengende rundt. Men oppblåsbare nisser i menneskestørrelse, og blinkende julelys i hundre forskjellige farger er bare harry.

6. Akevitt – Haha tulla. Elsker akevitt. Men seriøst, pass på. Sterke saker som fort kan slå sprekker i juleidyllen. Ikke at jeg har opplevd det, men fortsatt. 

7. Marsipan – Trenger ikke si noe mer på denne egentlig. 

8. Kvelden før kvelden – Sist men ikke minst. Har alltid elsket kvelden før kvelden, men boikotter i år. Sier ikke noe mer, men dette er kanskje det største irritasjonsmomentet ved julen i år. Why NRK, why. 

Kommentarer

kommentarer