Reisen for å bli en ekte bergenser avsluttes på Stadion

Brann møter Molde 21. oktober klokken 18. Da må alle studenter komme på stadion og heie laget frem i medaljekampen!

BRANN STADION: Å se Brann på et fullsatt stadion er et "must" hvis man skal være en ekte bergenser. FOTO: Ina Romslo Rønning
Publisert Sist oppdatert

Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Noe av det første jeg hører når jeg sier at jeg er fra Bergen til en som ikke bor her er «Eg e fra Bæærgen og liker Brann og Hansa», i en litt slitsom imitasjon.

Parodien er middelmådig, men det som blir sagt er riktig. Kjærligheten for Hansa og Brann er to av de mest definerende trekkene for en ekte bergenser.

Jeg vil tro at de fleste av Bergens studenter allerede har drukket nok Hansa til å oppfylle det kravet, men for å ta det siste steget, så må man komme seg på kamp.

Brann vant nylig sitt første trofé siden 2007 og holdt på å komme til gruppespill i Europa for første gang på 16 år. Stadion blir nesten fylt opp hver hjemmekamp, og den generelle stemningen er oppe å nikke.

Men det er jo dette med «nesten fylt opp» jeg henger meg opp i. 

I snitt har Brann fylt opp 88 prosent av stadion denne sesongen. Det er selvsagt bra og såvidt best i landet. Men ekte bergensere gir seg ikke før seieren er sikret og nachpielet over. Årets siste hjemmekamper er de viktigste på mange år, og da må vi fylle stadion!

For prisen av tre studentpils på Kvarteret (150kr) så får du 90 minutter med høyt stemningsnivå og et engasjement som kun kan rivaliseres av en nordlendings kjærlighet for krydret pølsevann (ja, det er faktisk noe som serveres på Bodø/Glimt sine hjemmekamper).

Det blir alltid bedre stemning i Bergen når Brann gjør det bra. Høsten er regnfull og kald, men å synge med på Nystemten sammen med cirka 17.000 elleville bergensere er terapi for sjelen.

Så oppfordringen min er enkel: Kom deg på kamp, og bli en ekte bergenser!

Powered by Labrador CMS