– Takk for spørsmålene

Det psykologiske fakultet svarer student Maria Refsland.

Publisert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

I Studvest på mandag stiller student ved Det psykologiske fakultet Maria Refsland, viktige spørsmål til oss i fakultetsledelsen, ikke minst i overskriften - «Hvorfor sier dere ikke noe om Gaza?»

Krigen i Gaza i dag er forferdelig, og det skjer en vanvittig urett mot det palestinske folk, uansett utløsende årsak. Vi tror alle studenter og lærere også på vårt fakultet ser med vantro på det som skjer, og mange er dypt personlig berørt og stresset. 

Fakultetet har også studenter og ansatte med tilknytning til Palestina og Israel som i enda sterkere grad har sin hverdag snudd på hodet på grunn av den brutale krigen som rammer slektninger, venner og naboer. 

Refsland har rett i at fakultetet ikke har gitt egne offisielle erklæringer om krigen. 

Hittil har vi som fakultetsledelse, forsikret oss om at UiBs tilbud om hjelp til studenter som er berørt, er enklere å finne enn tidligere, og vi har gjennom våre kanaler til studenter og ansatte formidlet invitasjoner om egne møter og samtaler som UiB-ledelsen har organisert. 

Vi vet også at flere institutt- og senterledere har tatt opp temaet på sine enheter uten at vi kjenner til hvordan lærerne i klasserommene med våre 2200 studenter har forholdt seg til krigen og dens konsekvenser, enten det gjelder i krigsområdene eller for oss her langt unna. 

Vi takker for spørsmålene og den ærlige meldingen fra Refsland. Inspirert av innlegget og spørsmålene fra henne vil vi framover blant annet ta mer systematisk stilling til hvordan fakultetet tar vare på studenter og ansatte.

Powered by Labrador CMS