– Jeg så én episode, så gadd jeg ikke mer.

– DU MÅ FÅ DEG EN EKSKJÆRESTE. Yngvil Groth Farsund (23) og Cathrine Braune (25) ser ikke på Ex on the Beach, men hadde mye å si om programmet.


Discoverys nye realityserie Ex on the Beach skaper overskrifter. Konseptet er enkelt: Unge, single nordmenn bor og fester sammen i en villa ved stranden på Mauritius. En etter en ankommer ekskjærestene deres villaen. Da blir det drama.

Programmet har gode seertall. På et døgn ble episode fire sett av nesten hundre tusen på strømmetjenesten Dplay, ifølge Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks Norway.

DELTAKERNE. Ingen av studentene Studvest intervjuet kunne tenke seg å bli en del av denne gjengen. FOTO: TOKE MATHIAS RISKJÆR / PRESSEBILDE.

John Magnus Ragnhildson Dahl, Stipendiat ved institutt for informasjon- og medievitenskap, forteller at mange ser på reality-programmer for deltakerne sin kontroversielle oppførsel.

– Mange blir tiltrukket av slike programmer fordi de ser folk oppføre seg på måter de aldri ville oppført seg på selv. Hvorfor dette tiltrekker så mange er ikke forskerne enige om, forteller han.

Reality-programmer som Ex on the Beach har tatt over plassen som såpeoperaene hadde før i tiden, forteller stipendiaten.

– Slike programmer fyller behovene såpeoperaer tidligere fylte. Nå er det større krav om at det man ser på er autentisk og faktisk har skjedd. Mengden drama er fortsatt den samme.

Usensurert underholdning

I kantinen på Det humanistiske fakultet sitter rettsvitensskapstudentene Yngvil Groth Farsund (23), Cathrine Braune (25) og Joachim Emil Gjerde (24) og spiser lunsj.

Av studentene er det bare Gjerde som først forteller at han ser på det kontroversielle programmet. Etter litt betenkningstid innrømmer imidlertid Farsund at hun har sett én episode, men at hun ikke lot seg imponere.

– Jeg så én episode, så gadd jeg ikke mer. Programmet var jo så giret opp at jeg måtte sjekke det ut.

ELSKER REALITY. Joachim Emil Gjerde ser gjerne på Ex on the Beach etter en lang dag.

Programmet er usensurert. Det ble for mye for Farsund, forteller hun.

Gjerde ser derimot på programmet som perfekt underholdning etter en lang dag, men mener også at det finner bedre programmer.

Ex on the Beach er dårligere enn Paradise Hotel. Det er bare masse drama uten grunn. Paradise Hotel har vennskap, intriger og sjalusi, sier han.

Farsund lurer på hvor ekte deltakernes sjokkerte reaksjoner ved ekskjærestenes innsjekk egentlig er.

– Deltakerne må ha meldt ekskjærestene på, tenker jeg. Sjokket når noen nye kommer inn virker iscenesatt, sier hun.

Ikke potensielle deltakere

Ingen av studentene kunne selv tenke seg å være med på Ex on the Beach, forteller de.

– Eller, kanskje for ti millioner kroner, sier Gjerde.

– Og hvis du fikk deg en eks, legger Farsund til og ler ertende.

Yngvil Groth Farsund og Cathrine Braune ser ikke på Ex on the beach, men hadde flere meninger om programmet.

Farsund er heller ikke av dem som planlegger å søke til neste sesong, men hadde vurdert det hvis programmet gjorde noen endringer.

– Hvis de hadde tatt inn gamle venner som man ikke hadde sett på en stund i stedet for ekser, så hadde jeg vurdert det. Det hadde blitt god stemning, tror hun.

– Jeg synes programmet er tåpelig

Utenfor studentsenteret står informatikkstudenten Tore Myklebust (21).

Han har hørt om Ex on the Beach, men ikke sett noe særlig på serien selv.

TÅPELIG PROGRAM. Tore Myklebust liker ikke det kontroversielle TV-programmet.

– Jeg synes programmet er tåpelig, men forstår også underholdningen i det, sier Myklebust.

Heller ikke han har planer om å melde seg på Ex on the Beach.

– Man blir kjent for litt feil ting. 

Kommentarer

kommentarer