Om man bare fikk et svar.

JOBBJAKT. Jeg villet ønsket at arbeidsgiverne ikke forholdt seg til jobbportaler, som det var Tinder de har lyst ut stillingen på.


Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Fortsatt ikke svar. Jeg vet ikke om jeg skal bli lei meg, skuffet eller bekymret? 

Jeg prøver enda en gang og sender inn en jobbsøknad. Det er i hvert fall ikke det som er problemet – at jeg ikke sender inn nok søknader. Problemet er heller ikke at jeg ikke finner stillingsutlysninger jeg er kvalifisert for. Faktisk er jeg i overkant glad i å refreshe Arbeidplassen.no. 

Denne gangen understreker jeg virkelig hvor positiv, høflig og pliktoppfyllende jeg er, og presenterer meg selv som plommen i egget, før jeg sender den avgårde. 

Etter all denne innsatsen sitter jeg ved PCen og drømmer om et «Hei, har du mulighet til å stille til intervju». Når det svaret ikke kommer og dagene går, blir håpet et vennlig «Takk for din søknad. Dessverre har vi funnet noen som er langt mer kvalifisert enn deg og i stand til å skrive enda bedre søknader. Lykke til videre.»

Den e-posten kommer aldri. 

Det er godt mulig at jeg selv er grunnen til hvorfor jeg ikke får meg jobb, verken sommer eller deltids. Jeg er tross alt bare en førsteårsstudent. Og selv om jeg har klart å oppdrive litt erfaring, kan det være at det ikke er relevant nok eller bra nok for arbeidsgiveren. Her til lands kreves det jo dessuten mastergrad i «hvordan skrive den perfekte jobbsøknad».

Med andre ord: Jeg forstår at jeg stiller ganske svakt.

Jeg er vant til å bli avvist, og det er helt ok. Likevel ville jeg ønsket at arbeidsgiverne ikke forholdt seg til jobbportaler, som det var Tinder de har lyst ut stillingen på.

Her sitter jeg og føler meg ghostet. Ghostet av min arbeisgiver, som aldri ble nettopp det. 

Tenk om Arbeidsplassen.no ikke var som Tinder, men folk som faktisk tok seg bryet med å sende ut en mail til alle de som har satt seg ned og skrevet en jobbsøknad som er skreddersydd til deres «hyggelige arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø».

Det hadde antageligvis hjulpet på motivasjonen å fått en slik mail, når jeg nå skriver enda en søknad.

Kommentarer

kommentarer