Henrik Tjore vil vise høgskolestudentene hvorfor Studenttinget eksisterer.

LEDER: Henrik Thore tar over som lederen for mer enn 16.000 studenter fra 1. juli i år. Han vil sitte med vervet i ett år.


Studenttinget på Vestlandet

Lørdag samlet Studenttinget på Vestlandet (STVL) seg for å blant annet velge hvem av dem som skulle bli HVL-studentenes nye leder. Valget falt på Henrik Tjore, som 1. juli tar over stafettpinnen fra Bjørn Olav Østeby.

27 år gamle Tjore er fra Bergen, og er for øyeblikket på siste året av barnehagelærerstudiet.

– Nå skal jeg først skrive ferdig bacheloren. Det har vært mye studentpolitikk i tankene den siste tiden. Så blir det å planlegge neste år, etablere samarbeid med arbeidsutvalget få en god start når vi går i gang 1. juli, sier han til Studvest like etter å ha blitt valgt.

Skal sette Studenttinget på kartet

Han forteller at hans hjertesak er å sørge for at alle studentene ved HVL vet hvem STVL er, og at de skal sitte med en følelse av at studenttinget eksisterer for dem.

– At de opplever at vi taler deres sak er kjempeviktig. Derfor må vi vise fram og dokumentere det vi gjør. Det er ikke alt vi får gjennomslag for, men de skal vite at vi kjemper for det.

KANDIDATENE: Henrik Tjore kjempet mot Cecilie Fredheim (t.h.) om vervet. Hun ble istedenfor valgt inn som studentrepresentant i styret til HVL.

Ved studentvalget i fjor høst var valgdeltakelsen på 10,44 prosent.

– Vi må ha en mye høyere valgoppslutning. Å få oppimot 20 prosent ved neste valg er et realistisk mål, så skal vi bygge det gradvis høyere.

For å få til dette mener han at de helt fra starten må være enda mer synlige. Av konkrete tiltak trekker han fram å bruke videosnutter aktivt.

– Jeg har en bachelor i filmproduksjon, som jeg skal ta med meg inn her. Det å publisere i sosiale medier og på infoskjermer på campus er en fin måte å sørge for at folk vet at vi er der. Det er ikke gitt at alle ønsker å involvere seg, men de skal vite hvor vi er dersom de trenger oss, sier han.

Ikke minst ønsker han å satse hardere på å rekruttere studenter til studenttinget.

– GIRAturen er en veldig fin arena for å rekruttere til å rekrutterere første- og andreklassinger. I tillegg kan vi bruke studentråd og linjeforeninger. Det er kjempeviktig å bruke ulike aktører.

Flere valg

De valgte også et arbeidsutvalg som skal jobbe sammen med Tjore. De han fikk med på laget ble:

Helene Sylvarnes (Førde)

Stian Sunde (Sogndal)

Adrian Stinessen Haugen (Bergen)

Yannick Broese van Groenou (Bergen)

Marie Charlotte Moilanen Kettunen (Haugesund)

Ole Henrik Bach (Haugesund)

En rekke andre valg ble også gjennomført, blant annet hvem som skulle være studentrepresentanter i HVLs styre.

Der valgte de Thomas Reite og Cecilie Fredheim som faste representanter.

Kommentarer

kommentarer