Slik husker studentene den folkekjære professoren.

STATSVITER. Frank Aarebrot var statsviter og figurerte ofte på TV-skjermen som valgekspert, i tillegg til å forelese i politikk på Universitetet i Bergen.. ARKIVFOTO: IDA HELEN SOGSTAD.


Annonse

Det er akkurat ett år siden UiB-professor Frank Aarebrot gikk bort, 70 år gammel.  Lørdag arrangerte Studentersamfunnet, Universitetet i Bergen og Aarebrots familie en forelesning til minne om professoren – en forelesning som ble sendt direkte på TV og ledet av studenten Emilie Byermoen.

Studvest har vært ute og spurt studentene hva de selv husker av Frank Aarebrot.

Hans Martin Corneliussen (24)

Hans Martin Corneliussen.

– Hvordan husker du Frank Aarebrot?

– Han hadde god formidlingsevne og forklarte kompliserte konsepter enkelt. Jeg tror at det var en av grunnene til at media ofte oppsøkte han og han ga gjerne kommentar. I tillegg hadde han ikke det distanserte forholdet til studentene som mange professorer har.

Er det noen forelesninger du husker spesielt godt?

– Under arrangementene til Studentersamfunnet kunne han finne på å feie bort spørsmål som han ikke mente var interessante. For meg var det provoserende fordi jeg gjerne ville høre hva han mente om saken.

Jørgen Moldestad (22)

Jørgen Moldestad.

– Hvordan husker du Frank Aarebrot?

– Han er en legende. Han var en entusiastisk professor og jeg husker spesielt godt at han hadde innlagte røykepauser i forelesningene.

Er det noen forelesninger du husker spesielt godt?

– Jeg husker også foredragene hans med samfunnet som 200 år på 200 minutter, det er ikke mange som holder så lange foredrag!

Oda Bjerkan (21)

– Hvordan husker du Frank Aarebrot?

Oda Bjerkan.

– Rappkjeftet, raus og tilgjengelig. Med det mener jeg at han ikke gjorde forskjell på studenter, -ledelse, statsråder eller journalister. Det tror jeg dessverre bare er et ideal for mange. Samtidig sa han alltid sin ærlige mening, både på  godt og vondt. Jeg tror det i større grad var en styrke.

Er det noen forelesninger du husker spesielt godt?

– Jeg tror alle som har hatt som foreleser Aarebrot husker en viss kamel på en PowerPoint-side. Samtidig glemte han ofte tiden, gikk langt utenfor pensum og fortsatte gjerne forelesningene på fortauet utenfor.

Håkon Bergsnes (23)

– Hvordan husker du Frank Aarebrot?

Håkon Bergsnes.

– Jeg husker at han hadde en trollbindende atmosfære ved seg. Han virket genuint interessert i studentene og faget hans.

Er det noen forelesninger du husker spesielt godt?

– Jeg har sett forelesningen 500 år på 500 minutter som var veldig spennende, selv om den varte lenge.

Kommentarer

kommentarer