– Byen er kjent for et godt studentmiljø, så jeg gleder meg veldig, sier Julie Bergan.

PÅSKEFERIE. Artist Julie Bergan kan fortelle at hun ikke har noe som kan kalles en hverdag, da hver dag er ulik. Det blir ikke mye tid til ferie, men straks skal hun hjem til påske. – Det blir helt fantastisk, sier hun. FOTO: TORE HAUKE THIESEN


– Jeg tror og håper det blir veldig gøy. Bergen er kjent for et godt studentmiljø, så jeg gleder meg veldig til å gå på scenen i kveld, forteller Julie Bergan.

Torsdag spiller artisten på Det Akademiske Kvarter. Sist hun sto på scenen i Bergen var i forbindelse med VG-lista.

Og mye har skjedd siden Topp 20-showet i 2017. Bergan har gitt ut debutalbum, turnert og stått på scener i Europa. Nå får byen mellom de syv fjell oppleve henne alene.

– Hvordan er det å være «kjent» i Norge?

– Det er ikke noe jeg merker til selv, sånn egentlig. Det man merker seg er at hverdagen min består av det jeg liker best, svarer den 23-år gamle artisten.

– Har kastet meg ut i det

Selv om Bergan er på alder med den gjengse student i Bergen, skiller livet hennes seg merkbart fra pensumpuggerne på Høyden. Karrieren hennes startet da hun var ferdig med videregående skole – så noe studieliv har hun ikke hatt tid til.

– Men det å gjøre det bra på skolen har alltid vært viktig for meg, sånn at jeg kan ha muligheten til å studere senere, forklarer artisten.

Hvis hun skulle studert ville det vært i utlandet, sier hun. På spørsmålet om hvilken retning, nevnes journalistikk. Men hun er likevel klinkende klar på at karrieren hun har her og nå, gir henne enorm erfaring og kunnskap. Den ville hun ikke vært foruten.

– Jeg har aldri vært på skole for å lære meg det å drive en egen bedrift, eller for eksempel å føre eget regnskap. Alt dette har jeg lært gjennom å bare kaste meg i det og gjøre det i praksis, sier Bergan.

– Det har gjort at jeg ikke er nervøs for at ting skal gå til helvete. Det ordner seg som regel uansett, legger hun til.

GLEDER SEG. – Bergen er kjent for å ha et godt studentmiljø, så jeg tror og håper det blir bra i kveld, sier Julie Bergan. FOTO: TORE HAUKE THIESEN

Mer enn å stå på scenen

Det å være artist er nemlig ikke bare å stå på scenen og gjøre intervjuer. Den biten av jobben er bare premien, mener Bergan.

– Arbeidet som står bak er enormt stor. I tillegg er det ikke sånn at jeg kan ta meg fri, ta helg eller ha en dag der jeg ikke føler meg bra. Folk forventer at jeg hele tiden skal være på og levere, sier hun, og forteller om tidlige morgener og lange kvelder.

Likevel ville hun ikke hatt det annerledes.

– Jeg blir så inspirert, og det er en så gøyal jobb. Alt det harde arbeidet er så absolutt verdt det.

Gleder seg til påskeferie

Når Studvest møter den unge artisten har hun akkurat fullført en busstur fra Østlandet. Det kommer etter flere uker med tilsvarende reising i Europa. Foran henne står en kalender full av konserter, møter og festivaler.

Først blir det imidlertid en etterlengtet påskeferie i hjemlige trakter hos familien i Skien.

– Hva skal du i påsken?

– Jeg skal slappe av med mamma og pappa. Også skal jeg i en bursdag, sier Bergan oppglødd.

– Sånne arrangementer får jeg som regel ikke tid til, så det blir helt fantastisk, legger hun til.

Kommentarer

kommentarer