Luke 21: Aurora har en plan. Hun skal bli tidenes beste julegavegiver.

FOTO: Julie Helene Günther


APROPOS:

Jeg elsker julegaver. Store, små og helst ekstremt betydelige. Fordi følelsen av å gi tidenes julegave er faktisk noe av det beste jeg vet.

Å gi bort en gave du vet kommer til å bli husket i flere år frem i tid er en fantastisk følelse. Hver gang gaven kommer frem, vil personen sette av en liten tanke til deg, og om noen er på besøk må jo du selvfølgelig få litt skryt for julegaven som forandret livet til verten.

Grunnen til at jeg har innsett min kjærlighet for julegavegiving er min kjære Bestemor. Da jeg var så liten som fem år kjøpte jeg personlig en julekule i julegave til henne. Den henges opp hvert år, og historien om hvordan jeg fikk en femtilapp på julemarked og kom tilbake med en julekule til 49 kroner til Bestemor, fortelles under opphengingen.

Planen min er derfor å bli tidenes julegavegiver. Mine gaver skal være julens høydepunkt. Hvert eneste år. De skal være det du ønsket deg mest av alt, uten at du egentlig visste at du ønsket deg det. Det innså du i det du åpnet den litt stygt innpakkede pakken (fordi innpakking er jeg derimot dårlig til).

Men det er en del av sjarmen, er det ikke det? Pakken skal være pakket inn av giveren selv, og ikke en profesjonell butikkmedarbeider. Neida, den perfekte gaven skal skjules av alt for mye teip og litt krøllete papir, fordi giveren trengte tre forsøk på å få den til å se litt fin ut.

Hva man får selv er mindre viktig, men tingen er at hvis du gir mye bra, så har folk en tendens til å gi mye bra tilbake. Aller mest setter jeg pris på gaver hvor jeg ser at personen har hatt meg i bakhode. En gave som skriker «denne tror jeg Aurora hadde likt». Da er du i hjerte mitt for alltid.

Nå om dagen virker det som resten av befolkningen har mistet interessen for julegaver. De mener de «har alt» eller «ikke kommer på noe å gi». Det er helt feil. Man har alltid rom for litt kjærlighet, og hvis du ikke kommer på noe å gi, må du bare tenke litt hardere.

Hva liker personen jeg skal gi gave til? Hva har personen blitt glad for tidligere? Hva vil gi personen tårer i øynene i det de ser hva du har gitt dem?

Det er ikke så vanskelig å gi julegaver, du må bare finne noe som gir det fine smilet når gaven åpnes. Tenk på dem, ikke deg selv. Eller jo, tenk litt på deg selv og gleden du får av å gi tidenes julegave.

Kommentarer

kommentarer