Anmeldelser

Bruktskatter langs Bergens brosteinsgater

Hvilke vintagebutikker byr Bergen på, og finnes det noe tilpasset studenters stramme økonomi?

KULT: Det er mange gode bruktsjapper i Bergen.
KULT: Det er mange gode bruktsjapper i Bergen.
Publisert Sist oppdatert

En kald høstkveld går en journalist i gorpcore sko og en klassisk vintage vinterjakke. I venstre hånd bæres et lite digitalt kamera, som i god tro blir brukt fordi den pikselerte versjonen av bildet skal se kulere ut.

En spesiell kombo, men det må til når man skal undersøke alle byens bruktsjapper.

Det gule hus

Adresse: Bjørnsons gate 28

Åpningstider: 11-18, 11-17

Prisklasse: 2-4/5

Det gule hus er en live versjon av Tise. Her kan man nemlig leie plass og selge sine egne klær.

På grunn av dette er også utvalget veldig bredt både i priser, størrelser og stiler. Noe av utvalget er kanskje litt ymse, men innimellom dukket det opp plagg fra mer lukrative merker.

Fretex

Adresse: Lars Hilles gate 14-16

Åpningstider: 11-18, 12-17

Prisklasse: 1/5

Til tross for en overveldende følelse når man kommer inn i rommet, er dette virkelig stedet for å jakte skatter og bruke tid.

Fretex lever etter ordtaket “Den som leter skal finne”. Men fortvil ikke, de har en liten utplukka avdeling med litt mer unike plagg for den late shopper, også.

UFF

Adresse: Fortunen 4

Åpningstider: 11-19, 11-18

Prisklasse: 2/5

Når man stiger inn i butikken blir man truffet av den klassiske UFF-lukta, en blanding av skinn og såpe. Ahhh, så kan bruktjakten begynne.

UFF er som oftest ganske presise i motebildet, så her finner man alt fra klassisk vintage til et stort utvalg av Y2K. Samtidig er et stort utvalg et luksusproblem. Fargerike plagg sliter på øynene, og man kan føle seg litt matt når man ser den trettende skinnjakken som akkurat ikke var sånn man håpte på.

TJUVTITT: V06 gir følelsen av å snike i storesøsters klesskap
TJUVTITT: V06 gir følelsen av å snike i storesøsters klesskap

V06

Adresse: Vetrlidsallmenningen 6

Åpningstider: mandag-lørdag, 12-18

Prisklasse: 3/5

Møtt av en ansatt iført raske shades og et orange skjørt er det ingen tvil om at dette er en stilbevisst butikk.

Gode på stil er de også, for utvalget i den mest hippe trenden Y2K er stort. I en sofakrok sitter flere ansatte, som nesten fungerer som levende utstillingsdukker med deres håndplukkede plagg.

CAST: Kunne vært garderoben til Joey i Friends
CAST: Kunne vært garderoben til Joey i Friends

Livid

Adresse: Galleriet 

Åpningstider: 9-21, 09-18

Prisklasse: 4/5

Livid på galleriet har en underetasje fylt opp med vintage, og her finner du byens beste utvalg i brukte Levisbukser!

Utvalget av ullgensere, flanellskjorter og bukser er stort, men de byr ikke alltid på de mest unike perlene i forhold til sine konkurrenter. Stilutvalget kan kategoriseres som hverdagsgarderoben til hele casten i Friends. 

Evig vintage

Adresse: Strandgaten 80

Åpningstider: Tirs-fre 11-18, lør 11-17

Prisklasse 3/5

Evig vintage er kanskje den peneste av bruktbutikkene på min rundtur.

Det er duse, varme farger og man føler på eksklusivitet når man kommer inn dørene. Det pene imaget og de kvalitetsrike plaggene gjør at jeg forventer høye priser, men man finner plagg i flere prisklasser.

BRA: God prisoversikt
BRA: God prisoversikt

Vittig Vintage

Adresse: Veiten 2B

Åpningstider: Tirs-tors 12-19, fre-lør 12-18

Prisklasse 2/5

Denne butikken er preget av plagg i mange farger, hvor man blir rett og slett glad av å bare beundre. Stilmessig finner man litt fra alle epoker, med noe unikt knask som skiller dem fra andre butikker.

Min favorittdel av denne butikken er deres utrolig oversiktlige prisinndeling. Det gjør at man lett kan peke seg ut sin prisklasse. Med andre ord er faren for å forelske seg i et plagg man ikke har råd til minimert.

Slitan

Adresse: Chr. Michelsens gate 7

Åpningstider: Man-lør 12-17 (stengt ons)

Prisklasse 5/5

Slitan ga en følelse av å få lov til å slippe inn på loftet til en bestefar som hadde prøvd å bevare ungdommen i seg, gjennom å ta vare på alle klær fra hans yngre dager.

Selv om butikkens oppbygging virket litt tilfeldig, bærer plaggene preg av at de er nøye utvalgt. Gjennomtenkte varer i god kvalitet er i denne sammenheng også synonymt med høye priser. Men for dem som skremmes av ordet høy pris kan jeg friste med at utenfor døren var det ikke bare ett, men tre stativ med mange plagg til rabattert pris!

KRIKER OG KROKER: Utenfor butikken finnes det en billigkrok
KRIKER OG KROKER: Utenfor butikken finnes det en billigkrok

Divert

Adresse: Steinkjellergaten 6

Åpningstider: Ons-lør 12-18, søn 12-15

Prisklasse 4/5

Litt ovenfor den legendariske Witchy bitchy-bakken ligger butikken Divert. En liten butikk i et koselig bergensk idyll av en brosteinsgate. Dette er stedet å se etter den nye julebordkjolen. Butikkens klesutvalg består for det meste av vintage skjørt, kjoler og fine bluser. Man finner også et stort utvalg smykker og ringer, både ekte vintage, vintage stil og helt nytt.

Powered by Labrador CMS