– Det er viktig å informere om at verden går fremover

«Verdens Beste Nyheter» formidler framskritt og positive nyheter i et ellers mørkt medielandskap.

NYANSERER NYHETSBILDET. «Verdens beste nyheter» presenterer positive nyheter gjennom sin digitale avis.
NYANSERER NYHETSBILDET. «Verdens beste nyheter» presenterer positive nyheter gjennom sin digitale avis.
Publisert Sist oppdatert

Informasjonskampanjen «Verdens beste nyheter» har som mål å rette søkelyset mot positive tiltak som skjer i verden. Nå ønsker kampanjen å teste effekten av gladnyheter gjennom et digitalt eksperiment. I perioden fra 17. til 24. september skal den utforske hvordan gode nyheter kan påvirke nordmenns tenkemåter og handlingsmønstre. 

Et mer nyansert nyhetsbilde

UiB-studenten Kristoffer Klepp Moe (22) er nestleder i SAIH Bergen, en av kampanjens samarbeidsorganisasjoner. Han trekker frem at «Verdens Beste Nyheter» er med på å nyansere nyhetsbildet. 

– Nyhetsbildet kan bli ensidig og det kan være mye negative nyheter. Det betyr ikke at vi ikke skal ha fokus på dem, men det er viktig å bli informert om at verden går fremover, selv om det kanskje ikke virker sånn akkurat nå, sier han.

Deltakerne i prosjektet vil motta positive nyhetssaker i Facebook Messenger, og svare på et nytt spørsmål hver dag. Kampanjen vil så samle inn alle resultatene og publisere funnene på sin nettside, ifølge Moe. 

Sampol-studenten forteller videre om hva det heldigitale eksperimentet kan føre med seg:    

– Målet er å spre de positive nyhetene, og få vite om man blir mer glad og positiv av å lese dem. 

Håp skaper motivasjon

Moe tror at den nyanserte kunnskapen i «Verdens Beste Nyheter» kan være med på å skape håp, og at håpet skaper motivasjon for videre handling.

Han forteller om flere positive utviklingstrekk i verden i dag:  

–  Sakene i avisa er veldig varierte. For eksempel har andelen som lever i ekstrem fattigdom gått ned med 68 prosent siden 1990. Utrydningstruede havskilpadder kommer tilbake og legger flere egg, Kina sier nei til engangsplast og India ønsker å gjøre jernbanen sin grønn. 

– Det handler om å endre bildet man har av at verden går til helvete, og finne ut av hvordan positive nyheter kan endre måten man tenker og snakker om utviklingen i verden, sier Moe.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS